Nema slađe pobede za Napoli nego protiv moćnih severnjaka: Ronaldo i družina se zaglibili u Napulju!

Insinje rešio meč golom iz penala za 1:0

  • 0
Napoli Juventus Foto: Tanjug/AP

Kad se sudari jug i sever Italije, u igri je mnogo više od puke pobede i bodova, jer pitanje je i časti biti bolji od onih sa druge strane. To se posebno odnosi na "marginalizovane" timove sa juga čiji je jedan od simbola i Napulj, samim tim i Napoli, koji je u velikom derbiju 21. kola Serije A upisao slatku pobedu nad Juventusom - 1:0.

Sada su se Napolitanci primakli šampionu na tabeli, tek dva boda više ima Juventus od današnjeg rivala, a osim toga, ono što je još više zabrinjavajuće po Pirlov tim - polako gube korak za liderima liderima Milanom i Interom.

Strelac jedinog gola za Gatuzov tim bio je Lorenco Insinje iz penala u 31. minutu, i to je lideru tima bio 100. gol za ovaj klub!

Napoli Juventus Foto: Tanjug/AP

Prethodno, penal je suđen pošto je Kjelini igrao rukom u kaznenom prostoru, bio je u duelu sa Amirom Rahmanijem, a nakon VAR pregleda ustanovljeno je da je napravio nepropisan start.

Insinje je preuzeo odgovornost uprkos činjenici da je promašio sva tri prethodna penala koaj je tukao protiv Juventusa. Pokazao je čvrstinu karaktera omaleni ofanzivac, uzeo je loptu i smesti oje pod prečku gola Ščensnog.

Bio ej to, ispostaviće se, i ključni momenat utakmice pošto su do kraja mreže mirovale.

Za Napoli je od starta igrao i srpski fudbaler Nikola Maksimović, sjajno je odradio svoj deo posla, kao i kompletan tim Napolija, koji je za ovaj meč bio prilično oslabljen za nekolicinu igrača iz raznih razloga. Gatuzo nije mogao da računa na Mertensa, Kulibalija, Manolasa, Demea, Hisaja i Gulama, a na zagrevanju pred meč povredio se i prvi golman Ospina.

Sve ove probleme, ipak, gosti nisu umeli da iskoriste iako je Ronaldo sa saigračima na sve načine pokušavao da preokrene situaciju u korist "bjankonera".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA