≫ 

Čudesni Rajković branio "kao lud", skinuo penal i zaustavio loptu koja je već prešla gol-linju!

Srpski golman je bio gotovo neslavadiv protiv Lensa

  • 1
predrag rajković Foto: canalplus/printscreen

Srpski golman Predrag Rajković bio je daleko najzaslužniji što je Rems izvukao bod u meču protiv Lansa sa nekoliko vanserijskih intervencija. Meč je završen rezultatom 1:1, Rems se tako održao blizu sredine tabele, a upravo naš golman, iz kola u kolo, doprinosi tome da ekipa trenutno bude daleko od zone najugroženijih timova.

Šta je uspeo da odbrani u subotu popodne teško je i opisati.

Najpre je skinuo jedanaesterac Kakuti u 45. minutu, pri vođstvu Remsa 1:0, i tako sprečio da Lans na samom kraju poluvremena vrati meč u egal. Ali, prava uzbuđenja pred golom Rajkovića su usledila u nastavku.

Najpre ga je u 61. minutu matirao Sotoka, a inicijativa gostiju se nastavila i posle toga. Rajković je bio na najvećim mukama u 65. minutu, gotovo savladan posle haotične reakcije njegovih saigrača, međutim usledilo je pravo malo čudo našeg čuvara mreže.

Rajković se bacio na loptu koja je, činilo se, već bila prešla gol-liniju, odbio je na dva metra od gola, odakle je igrač Lansa pokupio i ubacio u mrežu. Ipak, gol nije priznat, jer se nesuđeni strelac našao u ofsajdu, a pregledom na VAR-u utvrđeno je da lopta pre toga nije ni prešla gol-liniju iako je gotovo čitavim obimom bila iza nje.

Srećom, Rajković je u poslednjem trenutku stigao taman na vreme da ne bude celim obimom iza linije!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Box

    13. februar 2021 | 23:41

    Nisam znao da kad izvodjac penala posalje loptu vusiko iznad precke da se to racuna kao odbranjeni penal.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA