≫ 

Milan izgubio od autsajdera, Ibrahimović i družina stižu u Beograd kao ranjeni lavovi

Specija pobedila lidera Serije A 2:0

  • 18
zlatan ibrahimovicć Foto: Tanjug/ap

Veliko iznenađenje, gotovo senzaciju, priredili su fudbaleri prošlosezonskog drugoligaša Specije, pobedili su lidera šampionata Milan 2:0, što je za ovaj klub, debitanta u "Kalču", verovatno i najzvučnija pobeda u istoriji kluba!

Mali klub iz Ligurije je igrao na krilima vesti da je od petka dobio novog vlasnika, američkog biznismena, pa je i to donekle doprinelo da sa mnogo elana igrači Specije napadnu favorizovane "rosonere" i potuku ih, ujedno i ukoče u šampionskoj trci.

Strelci za domaći tim bili su Đulio Mađore i Simone Bastoni u drugom poluvremenu, za mat Ibrahimovića i družine koju u četvrtak u Beogradu čeka prvi duel 1/16 finala Lige Evrope protiv Crvene zvezde.

Stefano Pioli je izveo Speciji sledeći stastav: Donaruma, Dalo, Kjaer (Tomori 64), Romanjoli, Ernandez; Benaser (Meite 65), Kesi; Selemakers (Kastiljeho 83), Čalhanoglu (Hauge 83), Leao (Mandžukic 65), Ibrahimović.

Spezia Milan Foto: Tanjug/AP

Dakle, u prilično jakoj postavi gosti su tražili nova tri boda, međutim odigrali su možda i najslabiju partiju ove sezone. Specija je dominirala čitavu utakmicu, još je u prvom delu meča trebalo je da ima prednost, no tada je Donaruma u nekoliko navrata potvrđivao klasu, pa je predah dobro došao "rosonerima".

Ipak, ništa se u odnosu snaga na terenu nije promenilo ni u nastavku, Specija je igrala hrabro, tečno, konkretno, nije ustuknula pred liderom, a onda ga je dotukla golovima u 56. i 67. minutu.

Gosti su bili bez Rebića ovog puta, sa klupe je Ibrahimoviću ušao da pripomogne Mandžukić, zatajili su ovog puta Leao i Čalhanoglu, potpuno podbacili u kreaciji, pa će sada Inter imati priliku da se popne na vrh, naravno u slučaju pobede u nedelju.

Milanu ostaje dobra lekcija koju nosi iz Ligurije, a priliku za popravni "ranjeni lav" imaće za pet dana u srpskoj prestonici.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran F

    13. februar 2021 | 22:48

    Samo napred Zvezdo ,bez straha odigrajte nisu oni nepobedivi ! RED STAR 🌠⚽🥅🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Dzigi

    13. februar 2021 | 22:48

    Mislim da u Beogradu imamo neke sanse , makar za nereseno. Oni ce mislima biti u derbiju protiv Intera.

  • Јелена

    13. februar 2021 | 23:24

    Толико је иритантан овај Ибрахимовић да не млра ни да долази...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA