≫ 

Zvezda pisala Vučiću: Snagom vašeg autoriteta možete da nam pomognete da dočekamo Milan uz publiku

Crveno-beli uputili molbu na račun predsednika

Zvezdan Terzić, Aleksandar Vučić Foto: Nikola Tomić/Tanjug/AP/Filip Krainčanić

Fudbalski klub Crvena zvezda poslao je danas pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa molbom da razmotri mogućnost organizacije utakmice u četvrtak protiv Milana u Ligi Evrope, sa 15.000 navijača na tribinama, što je 30 posto ukupnog kapaciteta stadiona.

Podsetimo, utakmica između Zvezde i Milana igra se u četvrtak od 18.55 sati.

- FK Crvena zvezda je spreman da organizuje utakmicu uz prisustvo 30 posto navijača od maksimalnog kapaciteta stadiona, a u skladu sa protokolima UEFA za organizaciju utakmica tokom perioda pandemije virusa covid-19 - navodi se u pismu.

Kaže se da je velika želja kluba i miliona zvezdaša da se sedmostruki šampion Evrope dočeka uz podršku sa tribina i da je poznato koliko klubu znači podrška navijača.

- Zbog toga verujemo da snagom Vašeg autoriteta možete da nam pomognete da dočekamo veliki Milan, sa kojim imamo dugu tradiciju međusobnih duela, pred navijačima. FK Crvena zvezda bi u organizaciji utakmice striktno poštovala sve propisane mere: obezbeđivanje fizičke distance, nošenje maski, provera telesne temperature i drugi elementi propisani strogim protokolima republičkog kriznog štaba i UEFA - naveo je beogradski klub.

Takođe, imajući u vidu da je naša zemlja među svetskim i evropskim liderima u sprovođenju vakcinacije, dodaje se, verujemo da bi rizici bili svedeni na najmanju moguću meru.

- Poznato je da bi utakmica u Beogradu predstavlja veliku promociju za našu Srbiju i Beograd kao i da smo nedavno imali pozitivan primer organizacije Superboula u SAD, a uz prisustvo 30 odsto navijača od maksimalnog kapaciteta stadiona nadamo se da ćete naći nas zahtev kao opravdan - navela je Crvene zvezda u pismu predsedniku Vučiću, koje su portpisali predsednik kluba Svetozar Mijailović i generalni direktor Zvezdan Terzić.

Video: Da li će navijači pratiti sa tribina meč CZV protiv Milana?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petronije

    14. februar 2021 | 12:53

    Ako se dozvoli publika onda narode skidajte svi maske,otvarajte sve lokale,prodavnice itd.Ukidajte sami sve mere jer ovo je cirkus od Drzave.

  • Dare

    14. februar 2021 | 12:02

    Veliki sam ZVEZDAS i uvek sam bio na Marakani da gledam i podrzim ZVEZDU ali ovaj put Terzica treba da je sramota sto je uopste poslao ovako pismo. Nista njega ne interesuje osim para.

  • Savamalac

    14. februar 2021 | 12:36

    Ni stida ni srama , Zvezdin interes vazniji od zdravstvenog. Tako je kada je na celu Terzic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA