Gde je bio ovakav Obamejang čitave sezone? Napadač Arsenala het-trikom uništio Lids

Gosti ostaju u sredini tabele, uprkos porazu u Londonu

  • 0
Pjer-Emerik Obamejang Foto: Tanjug / AP

Arsenal je konačno odigrao meč bez pritiska za navijače. Sa četiri gola već na početku drugog poluvremena, mnogo toga je bilo lakše, pa je do kraja sve bilo samo odrađivanje posla. Lids je uspeo da smanji na „prihvatljivih“ 4:2, ali će Bijelsa sigurno imati mnogo čega da kaže svojim igračima posle debakla u srcu Londona.

Bio je ovo susret na kojem smo konačno videli onog starog, dobrog Pjera-Emerika Obamejanga. Fudbaler Arsenala došao je do het-trika, koji je „započeo“ u 13. minutu prvim pogotkom na asistenciju Granita Šake.

Gabonac je do svog drugog gola došao pred sam kraj prvog poluvremena sa bele tačke. Stjuart Atvel je prethodno pokazao kazneni udarac, nakon što je Ilan Melije srušio protivnika u šesnaestercu.

A da stvar bude još gora po Lids, postarao se Ektor Beljerin. On je primio loptu od Danijela Sebaljosa baš pred istek regularnih 45 minuta u prvom poluvremenu i nije imao problema da je stavi iza leđa Melijea.

Taman što smo krenuli u drugo poluvreme usledio je još jedan pogodak Obamejanga. Ovoga puta je Emil-Smit Rouv poslao lepu, dugačku loptu, koja je završila na glavi gabonskog fudbalera, a potom i u mreži Lidsa, kojem je pretio pravi debakl.

Međutim, Arsenal je tada podigao nogu sa papučice sa gas, pa se gost koliko-toliko povratio i uspeo je da smanji neprijatan deficit. Prvo je do gola došao Paskal Strujk u 58. minutu, kada je sa peterca došao do pogotka.

A nekih 15 minuta kasnije, Helder Košta je smanjio na 4:2. Bio je to dobar udarac, nakon što ga je Tajler Roberts uspešno pronašao i asistirao. Time je dao nadu da Lids može do boda na ovom meču, ali je surova realnost bila takva da je do kraja meča viđena samo još jedna veća šansa za goste. Zapravo, bila je to pomalo kontroverzna situacija, pošto je Patrik Bamford oboren u kaznenom prostoru, ali je sudija odmahnuo i rekao da se meč nastavi.

Do kraja je Obamejang mogao do još jednog gola, ali je njegov udarac iz 76. minuta završio na desnoj stativi. Bukajo Saka je pogodio drugu stativu samo šest minuta kasnije, a udarac Sedrika Soareša iz 87. minuta sprečio je Ilan Melije i tako onemogućio „petardu“ na Emirejtsu.

Arsenal je pobedom preskočio Lids na tabeli i sada je na 10. mestu sa 34 poena, dok je gost jedno mesto ispod sa dva poena manje. Tobdžije u narednom meču dočekuju Mančester siti, dok Lids ide na noge Vulverhemptonu.

PREMIJER LIGA – NEDELJA

Sauthemtpon – Vulverhempton 1:2 (1:0)

VBA – Mančester junajted 1:1 (1:1)

Arsenal – Lids 4:2 (3:0)

20.00: Everton – Fulam

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA