≫ 

Everton se ponovo obrukao: Bez Kalvert-Luina se ne može, Madža doneo tri velika boda Kotidžersima

Crno-beli iz Londona imali više udaraca ka golu i dominirali tokom većeg dela meča na Gudisonu

  • 1
FK Fulam - FK Everton Foto: Tanjug / AP

Ranije je „Gudison park“ bio tvrđava, a danas sa njega bodove kupi ko hoće i kada god to hoće. Prosto je fascinantno da Everton ove sezone ne može da se sastavi kod kuće, gde ima samo 14 osvojenih bodova, dok u gostima redom deli lekcije i posle Junajteda, Lestera i Sitija ima četvrti najbolji skor. Bilo kako bilo, Fulam je večeras bio taj koji se počastio u Mersisajdu, čime je podigao šanse za opstanak u Premijer ligi – 0:2 (0:0).

Nakon omanje uspavanke u prvom poluvremenu, tokom kojeg nismo videli niti jedan šut u okvir gola obe ekipe, stvari su se rasplamsale u nastavku utakmice. Doduše, imao je Fulam u prvom poluvremenu već nekoliko prilika da dovede preko Bobija Rida, dok je Everton pogodio stativu preko Šejmusa Kolmana, ali je to otpilike bilo to.

A onda tri minuta po povratku sa odmora – šok za Karla Anćelotija. Džoš Madža je uspeo da isprati pas Ole Aine i da ostane nemarkiran, te da prosledi loptu u mrežu Robina Olsena. Everton je delovao bezopasno.

Samo desetak minuta kasnije je Majkl Kin igrao rukom u kaznenom prostoru, ali mu je Endi Medli to „oprostio“. Ali šta je to vredelo Evertonu, kada je u 65. minutu već bio u zaostatku od dva gola. Ponovo je strelac bio Džoš Madža, ovoga puta je došao do odbijene lopte koju je prethodno ka loptu uputio Harison Rid i rezultat na semaforu je bio 0:2.

Do kraja utakmice se po ko zna koji put ove sezone povredio Džejms Rodrigez, a Džošua King je bio blizu da se upiše u listu strelaca i u novom klubu. Međutim, njegov pogodak je poništen i Evertonu je tako otišao i poslednji voz da pojuri izjednačenje.

Karamele su sada sedme na tabeli sa 37 poena i utakmicom manje u odnosu na ostale rivale, dok Fulam ima 18 poena na 18. poziciji, a Njukasl koji je prvi iznad crte beži sedam poena ispred.

PREMIJER LIGA - NEDELJA

Sauthempton - Vulverhempton 1:2 (1:0)

VBA - Mančester junajted 1:1 (1:1)

Arsenal - Lids 4:2 (3:0)

Everton - Fulam 0:2 (0:0)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Neverovatna konferencija Novaka, sva pitanja o povredi: Nije otkrio napadnim novinarima svoje stanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ?

    14. februar 2021 | 22:22

    od kako strasni centarfor mitrovic nije u timu oni su sve bolji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA