≫ 

Mesi, vreme je za rastanak: Embape naplatio "Remontadu" i poručio Argentincu da ga čeka u Parizu

Het-trik sjajnog Francuza za novu bruku Katalonaca u Ligi šampiona, Liverpul izbacio Lajpcig već posle prve utakmice

  • 15
LEague , LIga sampiona Foto: Tanjug/AP

Suviše je postalo često da bi bilo slučajno. Barselona je definitivno postala tim bez karaktera za top nivo Lige šampiona i trebaće joj dosta vremena da se oporavi od novog šoka. Još odzvanja lisabonskih 8:2 protiv Bajerna, a ovog utorka su na naplatu došli još neki stari dugovi.

Čuvena "Remontada" iz 2017. kada su Parižani poniženi na stadionu Kamp Nou (6:1) večeras se vratila Kataloncima kao bumerang, pa su samo nemo posmtarali majstorije Kilijana Embapea koji je het-trikom predvodio Svece ka trijumfu u prvom meču osmine finala Lige šampiona - 1:4 (1:1).

Parižani su bolje otvorili utakmicu, iako je prvu pravu šansu na meču propustio Grizman u 12. minutu. Prednost domaćinu doneo je Lionel Mesi u 26. iz penala i to posle velikog kiksa Kurzave koji je zakačio De Jonga u šesnaestercu.

Bio je to Mesijev četvrti gol u Ligi šampiona ove sezone, a zanimljivo da je sva četiri Argentinac u elitnom takmičenju postigao sa bele tačke!

Radost domaćina je međutim trajala kratko. Samo šest minuta kasnije posle sjajne akcije Kurzave i Veratija, Kilijan Embape je dodao Kamp Nou na spisak stadiona na kojima je tresao mrežu. Sjajno je izigrao Lenglea i zakucao loptu pored nemoćnog Ter Štegena za 1:1.

Drugo poluvreme donelo je totalno drugačiju priču. Poketino je bledog Geja zamenio iskusnim Ererom na pauzi, a vezni red Parižana "pojeo" je prosto Katalonce i Mesija bukvalno iz jednog zalogaja u nastavku.

Nije se znalo odakle duva promaja u odbrani Barselone pa je hitronogi Embape sa još dva gola u 65. i 85. uz pogodak glavom Kena u 70. zaokružio šampionsko izdanje Svetaca i verovatno plasman u četvrtfinale i novi pohod ka "ušatom peharu".

Istovremeno, ovo je verovatno i kraj iluzije o ostanku Lionela Mesija u Barseloni, a možda posle ove utakmice Argentinac odluči da prihvati ponudu upravo iz Pariza gde su spremni da mu ispune sve finansijske zahteve. Video je večeras valjda da tamo ima s kim da igra i pobeđuje što više nije slučaj u Barsi...

I Liverpul je po svoj prilici već rešio pitanje plasmana u četvrtfinale posle prve utakmice. Ekipa Jirgena Klopa porazila je Lajpcig u Budimpešti sa 2:0 golovima Salaha i Manea u drugom poluvremenu.

Samo u prvih 45 minuta nemački tim je uspeo da parira razigranim Englezima, dok se u nastavku sve srušilo bukvalno za pet minuta. Zabicer je pogrešio i častio golom Salaha u 53, da bi konačan rezultat postavio Sadio Mane u 58, nakon što je proleteo pored novog štopera Bajerna Upamekana koji je bio jedan od najgorih na terenu.

Ovaj rezultat nagoveštava da će revanš 10. marta, kao i onaj u Parizu, biti samo puka formalnost, a pitanje je jedino gde će Liverpul biti domaćin zbog strogih zakona o putovanju usled pandemije koroan virusa koji muči igrače Lajpciga.

BARSELONA - PSŽ 1:4 (1:1), RB LAJPCIG - LIVERPUL 0:2 (0:0)

Uživo:

85. minut - GOOOL za PSŽ! Het-trik Kilijana Embapea. Kakva kontra je sevnula Parižana, a Draklser asisitrao Embapeu za treći gol večeras i debakl Barselone.

70. minut - GOOOL za PSŽ! Strelac je Mojze Ken. Potpuna katastrofa Barselone... Sjajno izveden slobodan udarac Paredesa i skok glavom i pogodak Kena za velikih 3:1 u Kataloniji.

65. minut - GOOOL za PSŽ! Sveci vode sa 2:1, a strelac je Kilijan Embape. Još jedna sjajna akcija Poketinovog tima, a sjajni napadač je naleteo na odbitak i doneo prednost svom timu. Arbitri su pregledali snimak, ali je VAR rekao da gol važi i PSŽ ima prednost.

58. minut - GOOOL za Liverpul! Strelac je Sadio Mane. Još se nisu Nemci oporavili od šoka, a Liverpul ima dva gola razlike. Mane je protutnjao pored večeras užasnog Upamekana (koji je već obelodanio transfer u Bajern, pa verovatno zato i otaljava posao) i povisio na 2:0.

53. minut - GOOOL za Liverpul. Strelac je Mohamed Salah. Velika greška najboljeg igrača Lajpciga Zabicera koji je prosto poslužio Egipćanina, a ovome nije bilo teško da donese zasluženu prednost šampionu Engleske.

46. minut - Zanimljiva odluka Maurisija Poketina koji je već na poluvremenu zamenio vezistu Idrisu Geja koji nije oduševio. Umesto njega u nastavku će igrati Ander Erera.

- Počela su druga poluvremena.

45. minut - Završena su prva poluvremena u Barseloni i Budimpešti. Očekivano, mnogo zanimljivije je u Kataloniji gde igraju dva sjajna tima i sve pršti na terenu. PSŽ je možda bio malo bolji, ali na pauzi je nerešeno 1:1 i očekuje nas sigurno sjajan nastavak.

37. minut - Dok sevaju golovi na Kamp Nouu, u Budimpešti Liverpul igra bolje i promašuje izgledne prilike. Sadio Mane u 24. i Endi Robertson u 32. minutu mogli su da dovedu goste u vođstvo, ali je golman Lajpciga Gulači uz pomoć sreće sačuvao nekako mrežu.

32. minut - GOOOL za Pari Sen Žermen! Strelac je Kilijan Embape. Majstorska akcija gostiju, Kurzava je progirao Veratija, ovaj dodao Embapeu koji je sjajno izbacio Lenglea i poravnao na 1:1. Sjajan gol...

26. minut - GOOOL za Barselonu! Strelac je Leo Mesi sa bele tačke. Prethodno je Levin Kurzava napravio prekršaj nad Frenkijem De Jongom, a kapiten Katalonaca rutinski izveo najstrožu kaznu i doneo prednost Kataloncima.

Ovo je, zanimljivo, 4. gol Mesija u Ligi šampiona ove sezone i sva četiri je dao sa 11 metara.

20. minut - Veliki promašaj Mohameda Salaha u Budimpešti. Egipćanin je sjajno pobegao odbrani Lajpciga, izašao sam pred golmana Gulačija, ali je Mađar, inače bivši golman Liverpula, majstorski sačuvao mrežu.

U Barseloni, takođe revija promašaja, Grizman nije pogodio u 12. iz izgledne pozicije, dok je na drugoj strani Ikardi u 19. šutirao visoko preko gola glavom.

5. minut - Pari Sen Žermen u potpunosti dominira u uvodnim minutima meča u Barseloni. Dosta problema napadači gostiju zadaju odbrani Katalonaca, a videli smo i nekoliko udaraca s distance.

U Budimpešti pršti na sve strane. Lajpcig je dobio dva žuta kartona u prvih 5 minuta igre, a mogao je i rano da povede. Dani Olmo nije iskoristio sjajnu priliku u kojoj se našao, pogodio je stativu.

- Počele su utakmice u Barseloni i Budimpešti.

Čekanju je kraj. Posle dva meseca pauze najbolji evropski fudbal se ponovo vraća na TV ekrane i to prvim mečevima osmine finala koji se igraju u Barseloni i Budimpešti.

Na čuvenom Kamp Nou stadionu Lionel Mesi u jednom od derbija dočekuje Pari Sen Žermen u čije bi redove mogao da pređe na leto, kako se nagađa.

Gosti su na ovaj meč stigli desetkovani jer igraju bez Nejmara, Di Marije i Bernata, dok je Barsa bez Kutinja, Ansu Fatija i Serđija Roberta.

U drugom meču ove večeri, RB Lajpcig je zbog epidemiološke situacije, umesto u Nemačkoj, domaćin Liverpulu u prestonici Mađarske.

Jirgen Klop se, zanimljivo, odlučio za isti sastav koji je poražen u Lesteru za vikend sa 3:1, dok je Julijan Nagelsman izveo tim bez klasičnog centarfora.

Oba meča igraju se od 21 čas, a evo sastava timova koje su odredili treneri.

BARSELONA - PSŽ

Barselona (4-3-3): Ter Štegen - Dest, Pike, Lengle, Alba - De Jong, Buskets, Pedri - Grizman, Mesi, Dembele.

PSŽ (4-3-3): Navas - Florenci, Markinjos, Kimpembe, Kurzava - Paredes, Verati, Gej - Ken, Ikardi, Embape.

RB LAJPCIG - LIVERPUL

Lajpcig (4-3-3): Gulači - Mukile, Klosterman, Upamekano, Anhelinjo - Adams, Kampl, Haidara - Sabicer, Olmo, Nkunku.

Liverpul (4-3-3): Alison - Aleksander-Arnold, Kabak, Henderson, Robertson - Tijago, Vajnaldum, Džons - Salah, Firmino, Mane.

Video: Mesi unezveren u kolima dok su ga navijači okružili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIG BIS

    16. februar 2021 | 22:31

    Koji idiot moze bit od trenera kao ovaj Kuman. Potjerat Suareza iz Barse, igraca koji sa Mesiem zabija golove i evo sad Barse, toliko lose ko nikada.

  • Zoki

    16. februar 2021 | 23:01

    Pa baš bi sad bilo glupo da ode kad je najteže.. Fora je da ostaneš u klubu i podigneš ekipu u ovakvim trenucima

  • ja

    16. februar 2021 | 22:57

    Pišaj po njimaa, vraca im se ona kradja od prije 4 godine (6:1), uefalonaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA