≫ 

Blato nije "ubilo" superligašku magiju: Prva pobeda Voše ove godine, Pazaraci evrogolom do trijumfa

Igračima naših najboljih klubova se mora odati priznanje za dobre partije po zaista groznim usloivima za igru

  • 0

Fudbaleri Vojvodine upisali su prvu pobedu u nastavku sezone. Posle poraza od TSC-a i uzbudljivog egala sa Čukaričkim, ekipa Nenada Lalatovića savladala je Voždovac na svom terenu rezultatom 2:0. Strelci za "Lale" bili su Vukadinović i Bojić, te su tako Novosađani ostali čvrsto pozicionirani na trećem mestu, iza Zvezde i Partizana. 

Bila je Vojvodina bolji rival i u prvom poluvremenu, izostala je realizacija, ali se već u povoju drugog zatresla mreža gostiju. Vukadinović je u toj situaciji pratio akciju po levoj strani, Stefan Đorđević je ubacio izuzetno upotrebljiv centaršut, te napadaču Voše nije bilo preterano teško da pogodi cilj (taj gol možete videti u vrhu ovog izveštaja).

Igra Voždovca je bila na višem nivou od primljenog gola, ali "Zmajevi" su uglavnom "bljuvali vatru" sa distance, i možda je moglo biti drame u finišu, jer su gosti sve više pritiskali, da nije bilo kiksa Hajdina.

Bivši defanzivac Zvezde je kiksnuo u predajji lopte, poslao je kritičan poprečni pas ka saigraču u kritičnoj zoni, Drinčić je bio spreman i klizećim startom asistirao Bojiću, a ovaj, neometan, pogodio za 2:0.

Novi Pazar i Radnički odigrali su krajnje uzbudljiv meč uprkos izuzetno teškom terenu za igru. Na kraju, Batakov tim je slavio 3:1, i to posle preokreta u režiji Agaspahića, Mijića i Tomića, pošto je Stevanović već u 4. minutu doneo prednost Nišlijama.

Najlepši trenutak utakmice, i ključni, desio se u 66. minutu, kada je Mijić postigao fantastičan gol iz slobodnog udarca, za 2:1, koji je izveo nakon što je igrač gostiju zaradio crveni karton zbog prekršaja.

Istovremeno, u Surdulici, Radnik je odneo pobedu protiv Napretka - 2:1.

Strelac pobedonosnog gola za domaći tim bio je prvi strelac prvenstva Makarić. On je u toj situaciji, posle centaršuta sa desne strane, golgeterski reagovao glavom, "trznuo" loptu i poslao je u donji desni ugao gola "Čarapana". Bio je to 15. gol Makarića ove sezone.

Superliga, 22. kolo

Javor - Partizan 0:1

(Urošević 14)

Inđija – Mladost 1:0

(Dimitrov 65.p)

Bačka - Proleter 0:2

Novi Pazar - Radnički 3:1

(Aganspahić 27, Mijić 66, Tomić 78 - Stevanović 4)

Radnik -Napredak 2:1

Vojvodina - Voždovac 2:0

Vukadinović 49, Bojić 80

Metalac - Spartak 18.00

Utorak

Zlatibor - TSC 0:1

(Lukić 59)

Rad - Čukarički 0:2 

(Jovanović 10, 64)

Odloženo

Crvena zvezda – Mačva

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA