≫ 

Omladinci Zvezde ne igraju Ligu šampiona: Uefa prekinula takmičenje

Čelnici svetske fudbalske federacije smatraju da nema uslova za nastavak

  • 2
Omladinci FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Omladinci Crvene zvezde imaju rivala za prolećni deo Lige šampiona, ali se taj meč neće ni odigrati! UEFA je donela odluku, Liga šampiona za omladince se prekida.

Crvena zvezda je plasman u Ligu šampiona za omladince obezbedila kao šampion Srbije a meč protiv francuskog Anžea je trebalo da se igra 2. marta. Zbog pandemije korona virusa i njenih efekata na organizaciju takmičenja, Izvršni odbor UEFA je doneo odluku da takmičenje za sezonu 2020/21 prekine!

Iako je ranije odlučeno da se takmičenje održi, ali da mu se promeni format, sada nema uslova ni za takvo odigravanje mečeva.

Na odluku su uticale rigorozne mere koje su donele brojne evropske zemlje, a u koje spadaju i zabrane letova iz određenih država. Zbog ovakvih pravila bilo je dovedeno u pitanje odigravanje susreta Anžea, predstavnika Francuske i Crvene zvezde koja je trebalo da predstavlja Srbiju u ovoj sezoni.

Nažalost, UEFA smatra da potrebni uslovi nisu ispunjeni i da trenutno ne može da se nastavi takmičenje. Nakon sastanak i konsultacija na najvišem nivou, doneta je odluka da se ostatak takmičenja otkaže.

Video: Omladinci Zvezde posle penal drame u osmini finala Lige šampiona!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olimdar

    17. februar 2021 | 19:58

    Šta ima veze što se prekida naš fudbalski savez sa našim zbezdašima neka proglasi omladince prvakom Evrope i završen posao. Svaki prekid nama odgovara sve za zvezdu većina odlučuje ikoristimo to dok možemo.

  • panic

    17. februar 2021 | 19:00

    blamaza igraju se neke nebitne lige u svim zemljama prijateseljske utakmice zene u nekim . ligama bude po 15 - 0 jednostavno neke nebitne lige a ukida se ovako elitno takmicenje za omladince

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA