„Zvezda je igrala važnu ulogu u istoriji Milana“: Pioli hvalio crveno-bele, pa nagovestio borbu

„Želimo da budemo zapaženi u ovom takmičenju“, dodao je strateg Rosonera

  • 3
Stefano Pioli Foto: Youtube / Printscreen

Nešto manje od 24 časa preostalo je do početka najvećeg meča Crvene zvezde u ovom veku. Na stadion „Rajko Mitić“ dolazi ekipa Milana u okviru šenaestine finala Lige Evrope, a tim Dejana Stankovića želeće da impresionira i da eventualno iznenadi Rosonere.

Pred početak sutrašnjeg meča, trener Milana, Stefano Pioli izjavio je da je svestan snage Crvene zvezde, ali da njegova ekipa bez obzira na to želi da prođe što dalje u Ligi Evrope.

- Crvena zvezda je igrala važnu ulogu u istoriji Milana, mi uvek želimo da prođemo dalje u Evropi, želeli smo da se vratimo ovakvim momentima kao što je ova utakmica, i radili smo naporno da bismo došli ovde. Niko ne može da zaboravi svu radost i emocije koje smo ispoljili posle prolaska Rio Avea na penale. I upravo tu emociju i radost moramo da stavimo sutra na teren. Želimo da budemo zapaženi u ovom takmičenju – istakao je strateg Milana.

Dodao je da je pred njegovom ekipom veliki broj utakmica, među kojima svakako treba istaći nadolazeći Derbi dela Madonina protiv Intera za vikend. Stoga, sve je zanimalo da li će Milan u svakoj utakmici izaći sa maksimalnim motivom.

- Imamo mnogo mečeva još pred nama, svi su važni i odlučujući, došli smo do nokaut faze u Ligi Evrope, svi nadolazeći mečevi Serije A su jednako važni, još 16 utakmica do kraja lige, i nadam se, još 8-10 utakmica u Ligi Evrope. Sada je trenutak da pokažemo da li smo dorasli izazovu, ali imamo kvalitet i želju da idemo do kraja na oba fronta – nastavio je trener Rosonera.

Baš zbog toga, bilo je pitanje da li će neki fudbaleri uopšte i doputovati u Beograd. Međutim, Stefano Pioli nije kalkulisao, pa će na stadionu „Rajko Mitić“ igrati veoma jak sastav Milana.

- U proseku smo među mlađim ekipama i potrebni su nam izazovi da pokažemo koliko možemo, da rastemo i da bolje razumemo situacije koje su drugačije od drugih. Čak je i Maldini ne tako davno rekao da je Milanu potrebno dve uzastopne sezone u Ligi šampiona da povrati najviše standarde. I to je naš cilj do kog ćemo doći ili osvajanjem Lige Evrope, ili ako budemo u prva četiri tima u Seriji A. Na to smo fokusirani maksimalno i borićemo se do kraja da to i ostvarimo – zaključio je Pioli.

Utakmica između Crvene zvezde i Milana igra se u četvrtak sa početkom od 18:55 časova, a glavni sudija biće grčki arbitar, Tasos Sidiropulos.

Video: Deki otkrio kako će pozdraviti Ibrahimovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroslav Vaselic

    17. februar 2021 | 22:29

    Dejo naplati dugove iz proslosti tako sto ces hrabro napasti ovaj naduvani balon koji se zove Milan.Nista oni nisu posebno kao ni cela italijanska liga i oni vec dugo kubure u evropi.Mnogo zaostaju za Francuzima,Nemcima,Spancima i Englezima tako da su nase sanse nikad vece za prolaz.Bice dovoljno i 1:0 u Beogradu.Jer u revansu bice pogubljeni iz mnogo razloga tako da ce im Zvezda ostati u gorkom secanju .Dugo se nece oporaviti od eliminacije Zvezde.A oni koji neprate dovoljno fudbal Mala Rijeka ih prosle godine razvalila od fufbala.

  • Miroslav Vaselic

    17. februar 2021 | 22:19

    O pa gospodine pijoli vi ste se otreznili nakon dolaska na MARAKANU umesto u Sarajevo lepo bas lepo ako to je tek pocetak vaseg iznenadjenja.I vas sunarodmik Ciro Ferara se sprdao sa imenom Zvezde na zrebanju grupa a vi prodjosmo grupu i igramo medju 32 kluba.Znate gospodine pijoli vas Veliki Milan nastade bas na MARAKANI PROTIV MALE ZVEZDE.DA VAM NIJE BILO POMOCI OD STRANE UEFE KO ZNA KAKVA BI VAM ISTORIJA BILA.Drugo mnogo ste nam ostali duzni,dva puta ste nas prosli i osvojili USATI PEHAR KUPA SAMPIONA.Sve u svemu mnogo nam dugujete a i kamata je narasla za sve ove godine.Posle 30 godina mogli bi da bar deo duga vratite.Znate kako kazu treca sreca. Vreme je da se sad raskusuramo i da se sad mi vratimo na velika vrata evropskog fudbala.Mnogi kazu da ste jaki i veliki ja nisam tog misljenja ,nepotcenjujem samo sagledavam stvari realno Ibra vata na iskustvo,Mandzukic ni blizu onoga sto je bio jedino Leao u usponu.Verujem u Dejana i njegovu taktiku sutra padate na marakani 1:0 a uskoro i eliminacija od male Zvezde bivseg prvaka Evrope i Sveta.E pijoli pijoli sta ti bi da ovako potcenjujes jednog bivseg prvaka sta ti to treba u zivotu.Hvataces se sutra za glavu i kukati na sav glas

  • Pfc

    18. februar 2021 | 06:46

    Dobrodosao u Sarajevo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA