≫ 

Sin najbogatije Ruskinje na svetu preuzeo Sanderlend, postao najmlađi vlasnik nekog kluba u istoriji

Počela je nova era za bivšeg premijerligaša

  • 4
margarita luj drajfus Foto: youtube/SPIEF

Od trenutka kada je vlasnik engleskog trećeligaša Sanderlenda Stjuart Donald, sada već bivši, objavio je da je konačno našao kupca za klub koji vodi, praktično se čekala samo zvanična potvrda da Francuz Kiril Luj-Drajfus, preuzima rukovođenje engleskog trećeligaša.

Podsetimo, 22-godišnji Luj-Drajfus je sin nekadašnjeg gazde Olimpika iz Marseja Roberta Luja-Drajfusa, i Margarite Bogdanove - zvanično najbogatije Ruskinje na svetu.

- Danas započinje novo uzbudljivo poglavlje u istoriji Sanderlenda - rekao je Lui-Drajfus, novi najmlađi vlasnik nekog kluba u istoriji fudbala.

- Iako se fudbal suočava sa izazovima koje treba prevazići, uveren sam da zajedno možemo prebroditi sadašnju oluju i postaviti čvrste temelje kako bismo klubu doneli održiv i dugoročan uspeh - dodao je on.

Bivši vlasnik Stjuart Donald jedan je od troje ljudi koji će zadržati manjinski udeo u klubu.

Kirilov otac, pokojni Rober Luj-Drajfus, bio je većinski vlasnik Marseja više od jedne decenije, do svoje smrti 2009. godine. Kirilova majka, milijarderka, Margarita Lui-Drajfus prodala je klub 2016. godine.

Prema poslednjem izveštaju lista Forbs, Margarita je "teška" 5.6 milijardi dolara, veliki deo bogatstva je stekla preuzevši "Drajfus grupu" posle smrti supruga (od leukemije, 2009. godine), sa kojim, osim najmlađeg Kirila, ima još dva sina.

Upravo je Kiril krenuo očevim stopama, preuzeće klub i pokušati da uradi nešto slično što je i njegov otac svojevremeno sa Olimpikom, kada ga je vodio do finala Kupa UEFA.

Bivši gazda Sanderlena Stjuart Donald je prilikom sklapanja dogovora izjavio da u mladom Luju-Drajfusu vidi pravu osobu koja će vratiti Sanderlend u najviši rang.

- Nije tajna da već neko vreme tražim pravu osobu da preuzme Sanderlend. Tokom tog procesa naišao sam na mnoge ljude, mnogi su i želeli da preuzmu klub, ali iako su mi nudili veliki novac, osećao sam da ne nude mnogo klubu i zajednici - rekao je Donald za zvanični sajt kluba.

Video: Oni će biti Partizanov vetar u leđa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ha ha

    19. februar 2021 | 10:23

    Cuj "Najbogatija Ruskinja na svetu"....valjda najbogatija Ruskinja u Rusiji...nije Rusija svet

  • T I T A N I J U M

    19. februar 2021 | 16:47

    SUNDERLAND- STADION SVETLOSTI ! Vreme je za postepen povratak tamo gde mu je mesto, u premijer ligu !

  • Lejla

    19. februar 2021 | 16:20

    Bolje da je najljepša...ljepota je bogastvo...i moć...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA