≫ 

Legendarni Koreča dao sud pred finale: „Mislim da će ubiti jedan drugog, ali Novak je blagi favorit“

Nekadašnji broj dva analizirao je stanje pred veliko finale u Melburnu

  • 8
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Još nešto malo manje od 24 časa je preostalo do velikog finala Australijan opena u kojem će se sastati Novak Đoković i Danil Medvedev. Svi sa nestrpljenjem očekujemo da vidimo da li će se srpski teniser okititi ukupno devetom titulom u Melburnu i da li će uspeti da savlada ruskog tenisera, koji se nalazi u životnoj formi.

Kvote su takve da je veoma teško proceniti ko će biti pobednik finalnog meča, što se odavno nije desilo na nekom Gren slem turniru. A o samom meču pokušao je da koju reč prozbori i Aleks Koreča, nekadašnji svetski broj dva i ekspert na Eurosportu.

- Mislim da će ubiti jedan drugog! Očekujem veoma dug meč, pošto obojica imaju veoma sličan stil igre. Biće im potreban dobar servis, njihovi bekhend udarci su neverovatni. Kada govorimo o forhendu, Novak malo više pomera zglob u odnosu na Danila, ali ne previše. Mislim da će odigrati meč kao u ogledalu, sa velikim brojem bekhend razmena, udaraca na samoj liniji. Obojica su sjajni takmičari – počeo je priču Aleks.

On dodaje da će Novaku biti potrebno mnogo truda i napora da savlada Danila Medvedeva, koji je trenutno u neverovatnoj seriji od 20 uzastopnih pobeda, uključujući i kraj prošle sezone.

- Jedino što ja vidim kao malu razliku je to što je Novak već osvojio 17 Gren slem titula, a od toga je osam došlo na Australijan openu. Ali kada samo pomislite u kakvom se stanju nalaze obojica, mislim da je Medvedev taj koji je pokazao da je onaj koji je ovaj turnir odigrao na višem nivou i zadržao je taj momentum. Biće ga jako teško savladati i Novak će morati da da svoj maksimum i da ima jasnu sliku u glavi oko toga kako će igrati, jer su obojica sjajni u defanzivi. Vole da napadaju, ali ne žele da su stalno u takvim pozicijama – dodaje Koreča.

Zaključuje, ipak, da blagu šansu za osvajanje trofeja daje našem Novaku Đokoviću, baš zbog iskustva koje poseduje. Ne isključuje, ipak, da će meč potrajati zaista dugo.

- Biće zanimljivo videti ko će biti dominantniji na samom terenu i u kojim će se to trenucima dešavati. Obojica mnogo polažu na servis, naročito Danil, čak iako je Novak dosta unapredio taj segment igre. Ne bi me začudilo da meč potraje tri i po do četiri sata, baš tako nešto očekujem. Ako su obojica zdrava, mislim da ćemo imati đavolski susret. Kada bih morao da procenim favorita, bliži sam Novaku, ali samo malo, možda su šanse 55-45 na strani Đokovića – zaključio je nekadašnji drugi teniser sveta.

Finale između Novaka Đokovića i Danila Medvedeva je na programu u nedelju od 09:30 časova po našem vremenu.

Video: Novak se ohrabrujućim rečima obratio publici nakon pobede: Povreda je prošlost!

(Telegraf.rsč

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursula

    20. februar 2021 | 11:43

    Novak je kralj belog sporta pobedio sutra ili ne.

  • eNL

    20. februar 2021 | 11:28

    Medvedev će sad imati priliku da igra i da izgubi od KRALJA TENISA NOVAKA DJOKOVICA!!

  • eNL

    20. februar 2021 | 11:19

    biće napet meč ali sigurno Novak pobeđuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA