Bio na kiseoniku, borio se za život, a klub ga otpustio dok je u bolnici

Neverovatna vest iz Italije

  • 0
Francuska Marsej, kovid bolnica korona virus Foto: Tanjug/AP

Četvrtoligaš Mesina otpustio je trenera koji se u bolnici bori sa korona virusom! Ova vest izazvala je pravu lavinu komentara i polemiku u Italiji i pokrenula je diskusiju oko toga šta je to humanost i kakve vrednosti treba da zastupa fudbal.

Trener Pino Rigoli leži u bolnici zbog korona virusa, a njegov klub Mesina je treća na tabeli, sa pet bodova manje od lidera, ali i dva meča manje.

Ali, u ovoj situaciji, kada je trener nedeljama u bolnici, ovo stvarno postaje neshvatljivo, jer je borba za život svakako važnija od borbe za plasman u Grupi I četvrte lige.

Pino Rigoli Printskrin: Youtube

Odluka o smeni doneta je posle poraza od Ačirealea, koji je nakon preokreta slavio 2:1 i tako ga pretekao na tabeli, sa bodom više i utakmicom više.

Rigoli je inače prošao kroz jako težak period, jer je bio na kiseoniku, imao je obostranu upalu pluća, iako je sada bolje, ali je i dalje hospitalizovan.

Otpušten je i njegov pomoćnik Leo Krijako, koji je bez njega ostvario dve pobede, remi i ovaj poraz. Što i nije tako loš učinak, jer je tim osakaćen kovidom 19.

Video: Poslednji pozdrav Đorđu Balaševiću iz kovid bolnice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA