≫ 

Srpsko-japanska veza slomila Bajern: Kostić asistent, Jović startovao, pa izašao zbog povrede

Velika pobeda Ajntrahta - deveta u poslednjih deset utakmica!

  • 3
ajntraht frankfurt Foto: Tanjug/Ap

Ajntraht u velikom naletu ruši sve pred sobom, nema veće sile trenutno u Bundesu od ekipe naših Jovića i Kostića koji su u subotu popodne odneli najveću pobedu ove sezone - savladali su moćni Bajern 2:1! Bila je to peta uzastopna pobeda ekipe Adija Hitera, a deveta u proteklih deset kola, pa je sada Ajntraht kao nikad pre od starta prvenstva učvrstio poziciju u Top 4 tima na tabeli, i hita ka Ligi šampiona.

Ajntraht je ovaj meč dobio bez pomoći vlasnika 18 golova, najboljeg strelca Andrea Silve, pa je Jović krenuo umesto njega - prvi put o dolaska iz Reala bio je starter, i delovao je opasno u navali uz neizbežnog Filipa Kostića.

Još jedan sjajan meč je odigrao Kragujevčanin, garnirao ga je savršenom asistencijom Japancu Daičiju Kamadi za 1:0, vrhunski je odigrao i do samog kraja, "pokidao" se u defanzivi uz saigrače u poseldnjih 20-ak minuta, da ekipa sačuva prednost protiv zvanično najmoćnijeg tima na svetu.

FK Ajntraht - FK Bajern Kamada pogađa mrežu Nojera posle idealne asistencije Kostića Foto: Tanjug/AP

Strelac drugog gola za domaći tim bio je Amin Junes, njemu je asistirao Kamada, da bi Levandovski pogodio za 2:1 još u prvom poluvremenu, te tako uneo veliku neizvesnost u ovaj meč.

Nije do kraja bilo promene rezultata, i pravo je čuo kako je na snazi ostao rezultat iz prvog dela meča posle silne ofanzive gostiju pred kraj utakmice.

Navalili su Bavarci svom snagom na gol Ajntrahta, saterali rivala u šesnaesterac, kreirali i solidne šanse, međutim mreža golmana Trapa je ostala netaknuta. Imali su i peh domaći, jer se Jović povredio posle sudara sa Zileom, prokrvario je pa je morao napolje. Ajntraht je posle izlaska Srbina ostao bez klasičnog napadača, mada je imao jednu veliku šansu u kontri, i to preko Kostića, čiji je prizemni udarac u dalji ugao fenomenalno zaustavio Nojer.

Bajern je navaljivao i posle te šanse, udario pred sam finiš najjače na obranu Frankfurta, no ništa nije moglo da prođe kroz gust defanzivni zid domaćeg tima koji je, i uz malo sreće, uspeo da sačuva prednost.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA