≫ 

Inter je gazda u Milanu: Lautaro i Lukaku "ubili" Rosonere, Handanović odbranio 3 zicera za minut

Nerouazuri slavili 3:0 u gradskom derbiju i sada imaju četiri boda viška na tabeli

  • 1
FK Inter Foto: AP/Tanjug

Inter gazduje Milanom, barem u 2021. godini! Posle januarskog trijumfa u Kupu Italije od 2:1, Neroazuri su ubedljivim rezultatom dobili "Derbi dela Madonina" i u Seriji A rezultatom 3:0 (1:0)!

Inter je na taj način pobegao +4 u odnosu na Milan koji je ispustio prednost na tabeli za samo sedam dana. Podsetimo, izabranici Setafana Piolija su u prethodnom kolu poraženi od Specije sa 3:2, dok su u nedellju popodne delovali izmučeno na terenu protiv gradskog rivala.

Presuili su im Lautaro Martinez i Romelu Lukaku, sjajni napadački tandem Intera koji je na ovom meču koristio svaku grešku. Martionez je bio dvostruki strelac u 5. i 57. minutu, dok je Lukaku najpre asistirao Martinezu kod prvog gola, te i sam u 66. zatresao mrežu.

Velike zasluge za Interov trijumf idu i na adresu golmana Samira Handanovića koji je najzaslužniji što nominalni domaćin nije izjednačlio rezultat na samom početku drugog poluvremena.

Slovenac je u 47. minutu najpre odbranio dva šuta Ibrahimovića jedan iza drugog, da bi samo 60 sekundi kasnije ispod prečke izvukao loptu posle šuta Tonalija sa 16 metara. Bio je to trenutak kada su svi videli loptu u mreži...

Kazna je usledila vrlo brzo, i to preko kontranapada koji je bio sjajno oružje Neroazura na ovom meču. Perišić je bio taj koji je spojio Martineza sa golom.

Hrvatu se pisala asistencija i kod gola Lukakua, mada vredi pomenuti da je Belgijanac praktično sve sam napravio i pogodio tamo gde Donaruma ni pomoću magije nije mogao da zaustavi loptu.

Milan se sada nalazi u teškoj situaciji, pogotovo što u sledećem kolu igra proitiv Rome, dok ga između ta dva meča u Seriji A očekuje revanš Liga Evrope protiv Crvene zvezde.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FC Inter 💙🖤💙🖤

    21. februar 2021 | 19:06

    Pazza Inter Amala!!! 🖤💙🖤💙

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA