≫ 

Bomba Zabicera sa 30 metara za brigu Bajerna, Herta i Radonjić na rubu ispadanja u Cvajtu

Favorit sa istoka Nemačke ubedljiv u Berlinu - 0:3 (0:1)

  • 1
FK Lajpcig Foto: AP/Tanjug

Možda im ne cvetaju ruže u Ligi šampiona, ali u Bundesligi fudbaleri RB Lajpciga definitivno nastavljaju šampionsku trku. Ekipa Julijana Nagelsmana ubedljivo je slavila u Berlinu protiv Herte sa 3:0 i posle nove pobede prišla lideru Bajernu na samo dva boda zaostatka na vrhu tabele.

Fenomenalan meč odigrali su fudbaleri iz Lajpciga ovog popodneva, a novom pobedom produžili su agoniju "Stare dame" koju očekuje grčevita borba za opstanak pošto ih samo gol-razlika drži van zone baraža za opstanak.

Kapiten Lajpciga Marsel Zabicer postigao je fantastičan vodeći pogodak u 28. minutu. Pravi projektil Austrijanaca golman Herte Jarštajn nije mogao da zaustavi pa su gosti lako poveli.

U drugom poluvremenu Lajpcig je sjajno diktirao tempo i dešavanja na terenu. Herta pokušala da igra fudbal i napadne, ali je sa još dva gola ditučena u završnici utakmice. Rezervista Mukile je u 71. zakucao loptu pod prečku posle loše reakcije odbrane Herte, a tačku na pobedu Lajpciga stavio je defanzivac Vili Orban u 84. na centaršut Zabicera.

Nemanja Radonjić je ušao u igru u poslednjih pola sata sa klupe za rezerve, ali bez zapaženog učinka.

Inače, u prvom meču nedeljnog programa u Bundesligi Bajer iz Leverkuzena je jedva izbegao poraz u Augzburgu pogotkom defanzivca Tapsobe u 95. minutu. Lorijan Niderlehtner je doneo rano vođstvo Augzburgu u 5. minutu, ali su uporni gosti stigli na krjau do remija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baja do jaja

    21. februar 2021 | 18:38

    pa zar taj radonja nije dosao kao pojacanje i velika zvezda...hahah akoji macak u vreci kao i svaki zvezdas koji se uspije nekom na prevaru utrpati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA