≫ 

Siti već može da glanca pehar, Gvardiolina 18. recka u nizu, Arteta još "zelen" za svog mentora

"Građani" pobegli drugoplasiranom deset bodova

  • 0
rahim sterling Foto: Tanjug/Ap

Mančester siti se zaleteo i ne staje - 18. pobedu zaredom u svim takmičenja upisali su "Građani" Pepa Gvardiole, u Londonu protiv Arsenala, rezultatom 1:0. Strelac jedinog gola, već u 2. minutu, bio je Rahim Sterling, ispostavilo se da je već tada i postavio konačan rezultat još jedne utakmice u kojoj je Siti odneo tri boda, a to radi bez prestanka od 15. decembra.

Pogledajte trenutak odluke - centaršut Mareza i skok Sterlinga koji je nadvisio svog čuvara Roba Holdinga i pogodio mrežu.

Deset bodova je sada distanca između prvoplasiranog Sitija i Lestera koji je danas takođe zabeležio pobedu, ali teško da i kao drugoplasirani predstavlja pretnju po Gvardiolin tim u nastavku sezone.

Do kraja šampionata preostalo je još 13 kola i nekako nam se čini da se šampion već nazire.

arsenal siti Foto: Tanjug/Ap

Pre mesec dana kada se povredio Kevin De Brujne bilo je brige kako će Siti bez Belgijanca i lidera tima, a odgovor je usledio u nedeljama koje su usledile - lako! Mančester je iz meča u meč tukao rivale, usput je gledao kako najveći konkurenti za vrh posustaju, pa sada ima i zdravog Belgijanca, i veliku prednost naspram konkurencije.

Osim gola Sterlina, Siti je u Londonu iskreirao još nekoliko šansi, opasnih, što se ne može reći za Artetin tim koji će morati još mnogo toga da prođe kao menadžer kako bi jednog dana dostigao nivo na kojem je danas njegov nekadašnji mentor Gvardiola.

Nemaju "Tobdžije" kapaciteta da se nose sa ekipom kakva je Siti, te je nekako, odmah posle gola Sterlinga, bilo jasno da Arsenala čeka neminovan poraz. Delovalo je u tom povoju meča da će gosti dati više od jednog gola, međutim uspeo je Arsenal nekako da uspostavi ravnotežu, ali, rekosmo, ne i da ozbiljnije preti rivalu.

"Tobdžije" će tako naredno kolo čekati na desetoj poziciji.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA