≫ 

Monako preslišao "mamurni" Pari Sen Žermen, Kovač čini čuda u Kneževini

Kneževi ozbiljno uzdrmali šampiosnke ambicije prvom favoritu za titulu

  • 4
niko kovač Foto: Tanjug/Ap

Opijeni od veličanstvene pobede u Barseloni 4:1, fudbaleri Pari Sen Žermena nisu osetili pretnju koja im stiže od zahuktalog Monaka. Nisu igrači Maurisija Poketina bili "našpanovani" da se pokažu kao i protiv Barselone, pa je usledio novi poraz u šampionatu, već šesti ove sezone - 0:2.

Na drugoj strani, ekipa koju sa velikim uspehom vodi hrvatski trener Niko Kovač zaista deluje moćno, upisala je već devetu pobedu u poslednjih deset utakmica!

Monako je sada prišao Pari Sen Žermenu na samo dva boda zaostatka, dok šest zaostaje za liderom Lilom, a tri za drugoplasiranim Lionom.

Aktuelni prvak i pred svaki start sezone najveći favorit za titulu, PSŽ, sada ima da brine za ishod šampionske trke, ne toliko zbog činjenice da kaska četiri boda za liderom, već zbog utiska da nije više dominantan u odnosu na najveće rivale, o čemu svedeči i podatak da je izubio sve mečeve ove sezone od ekipa iz samog vrha.

Poraz "Svecima" u nedelju uveče stigao je od strelaca Sofijana Diopa već u 6. minutu, i Giljerma Maripana u 56. minutu.

Za razliku od meča sa Barselonom, gde je svet video napaačku kliniku Parižana, protiv Monaka takve igre nije bilo ni u tragovima iako je Poketino servirao postavu sa najjačim raspoloživim snagama, sa Embapeom, Ikardijem, Kenom...

Na kraju, argentinski stručnjak, koji je zamenio Tuhela, kako bi podigao kvalitet igre i rezultate, doživljava neugodne momente već u povoju svoje karijere u klubu. Naime, PSŽ je sa Poketinom na klupi, u devete utakmica koliko je vodio, pokupio 19 bodova  što je najslabiji učinak jednog trenera u eri katarskih gazdi.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boske100

    21. februar 2021 | 23:43

    I to sve bez onog našeg "talenta" što je otišao da uči da igra fudbal u Belgiji 🤣.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA