≫ 

Da li je Zvezda pogrešila što nije dovela Duška Tošića?

Pred gostovanje Milanu, mnogi su se setili bivšeg reprezentativca koji je zimus bio blizu povratka na Marakanu

  • 16
Duško Tošić

Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda u Milano ide desetkovana na megdan Milanu u revanšu šesnaestine finala Lige Evrope, a pre svega je ozbiljan problem u odbrani. Na povredu Erakovića nadovezale su se suspenzije Milunovića i Rodića, dok je pod znakom pitanja i Marko Gobeljić, a Radovan Pankov je u ozbiljnom padu forme i bio je "tempirana bomba" u odbrani na meču s Milanom.

Znalo se da Zvezda i bez svih ovih problema ima deficit kada je u pitanju poslednja linija odbrane, jer je Milan Rodić faktički jedini levi bek u ekipi. Sa njegovom suspenzijom, povredom Gobeljića koji je mogao da "zakrpi" tu poziciju, suspenzijama i povredama štopera, mnogi su se ponovo setili Duška Tošića, koji je ove zime bio blizu povratka na Marakanu.

Do povratka ipak nije došlo, a nema sumnje da bi Tošić Zvezdi bio kao "suvo zlato" sada za revanš za Milano sa svim ovim problemima koje odbrana šampiona Srbje pred meč na San Siru.

Zvezda zaista i jeste ušla u polusezonu sa četiri štopera, što jeste optimalan broj, ali kada se igra u formaciji sa trojicom štopera što je bio čest slučaj u Zvezdi na evropskim mečevima od dolaska Dejana Stankovića, uvek je poželjno u rosteru imati još nekog štopera više. A ono što je najvažnije, Tošić može da igra i levog beka, pa bi uz to što može da igra štopera, Rodić imao i adekvatnu alternativu u slučaju povreda ili suspenzija.

Ipak, do saradnje Zvezde i Tošića nije došlo, a ostaje nam da nagađamo zašto su čelnici crveno-belih odustali od njegovog dovođenja, za koji ne bi morali da plaćaju obeštećenje, jer mu je prethodno istekao ugovor sa Gvangžu R&F iz Kine.

Tošić odbio dve ponude dok je čekao Zvezdu

 

Sam Tošić je priznao da je imao razgovore sa Zvezdanom Terzićem i Mitrom Mrkelom, da je postojalo obostrano interesovanje, kao i da je odbio dve veoma povoljne ponude iz Turske, ali da ponuda Zvezde nije došla.

Duško Tošić, Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela

Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela i Duško Tošić u jednom beogradskom restoranu; Foto: M.P.

- Nedavno sam bio na sastanku sa direktorom Terzićem i sportskim direktorom Mrkelom. Razgovarali smo, postoji obostrano interesovanje, ali na tome je sve i ostalo. Posle razgovora sa Terzićem i Mrkelom odbio sam dve veoma povoljne ponude iz Turske. Nije bitno koji su klubovi, ali nisu to ni velike tajne za medije. Od Crvene zvezde nisam dobio nikakvu konkretnu ponudu. Ne mogu da potpišem ono što nisam dobio - rekao je Tošić za Žurnal tokom prelaznog roka.

Zvezda ne bi dovela štopera, čak i da je prodala Degeneka

 

Video: Mrkela otkrio: Zvezda želi Falka, Tošić ne dolazi, Njegoša hoće klub lige petice

Sportski direktor Mitar Mrkela na pripremama Zvezde definitivno je potvrdio da Duško Tošić neće doći u Zvezdu, kao i da je tim popunjen na poziciji štopera, čak je istakao da Zvezda ne bi dovodila štopera čak i da je prodala Degeneka, za kojeg je bilo interesovanja, što bi tek bio problem.

- Mi u ovom trenutku imamo četiri štopera, jako smo zadovoljni njima, mali Eraković je pokazao kvalitet i imao minutažu na jesen. Ima interesovanja za Degeneka. Ako Degenek ode, imamo tri štopera, imamo i nekoliko igrača koji mogu da odgovore na toj poziciji, Rodić, Odada su među njima, tako da mislim da nećemo dovoditi nikoga.

Znači Duško tošić neće doći u Zvezdu? - još jednom je upitan Mrkela, koji nije želeo detaljnije da priča o tome.

- Odgovorio sam na to pitanje - rekao je Mrkela.

Zvezda je očigledno verovala da je četiri štopera dovoljno, uz to što tu poziciju može da pokrije i Odada. Ipak, Odada nije registrovan za Evropu, a očigledno se niko nije nadao povredama i suspenzijama, pa će Dejan Stanković biti u "nebranom grožđu" pred najvažnije gostovanje u svojoj trenerskoj karijeri.

Crveno-beli su umesto Tošića, kao glavnu metu na poziciji štopera pikirali Aleksandra Dragovića, sa kojim navodno postoji usmeni dogovor da na leto obuče dres Zvezde.

Ipak, mora se napomenuti i da Tošić nije imao idealan start u novom klubu Kašimpasi, pošto je na dve utakmice, gde je odigrao svih 90 minuta, njegova ekipa primila ukupno šest golova i doživela dva poraza.

Podsetimo, meč između Milana i Crvene zvezde na programu je u četvrtak od 21.00 na San Siru, a u prvom duelu na Marakani rezultat je bio 2:2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • МАРАКАНА РОЂАЦИ

    23. februar 2021 | 14:36

    Није погрешила Звезда,него 2 академика који везе са животом немају него нас дрндају у здрав мозак већ пар година са ЈЕДНИМ И словом ЈЕДНИМ левим беком... А тај леви бек коме свака част (од мене) кад се повреди или дође оваква ситуација (добије црвени),е онда су та 2 академика смислила да извесно дрво од Гобељића покрива ту исту леву страну,без обзира што човек не може да се састави против Златибора а о Милану да не причам....И онда долазимо до овакве ситуације... И ко нам је крив??? Тошић??? Неће бити...

  • Milan

    23. februar 2021 | 14:54

    Ja mislim da je bolje Karleušu da su doveli 😂

  • Delije Sever

    23. februar 2021 | 14:18

    Ne,nije pogresila. Ima svoje dete Erakovica,ima Miluna ima Degeneka,na leto dolazi Dragovic,sta ce jos i Tosic? OK,desilo se sto se desilo sto ne znaci da mora da ima 6 stopera!!!! Utakmica sa Milanom,realno malo ko je ocekivao da ce Zvezda da prodje,OK je verovati i treba jer nikada se ne zna,ali predvideti sve ovo i povrede i kartone,gomilati na platnom spisku penzionere pored svoje dece na sve to imati ugovoren transfer Dragovica je van svake pameti! Koji god tim da isrci neka ostavi srce na teren pa sta na Bog da i sa Tosicem i bez njega nema mnogo razlike! Ako je zapisano tamo gore da Zvezda prolazi,procice ko god da istrci,ako nije,dzaba i tri Tosica! Tako da pogresila nije sigurno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA