≫ 

Plaćao je Matiću hranu kad nije imao novca, a onda ga je Srbin našao i pokazao je kakva je ljudina?!

As Junajteda nije zaboravio čoveka koji mu se našao u momentima kada je kao 18-godišnji klinac bio bez dinara u džepu, ako je verovati

  • 13
Nemanja Matić Nemanja Matić iz mlađih dana, kada je imao 20 godina, pored njega je i Aleksandar Ignjatović; Foto: MN Press

Nemanja Matić često pokazuje neverovatne ljudske karakteristike, od pomoći mnogima koji finansijski loše stoje, finansijske potpore njegovom rodnom Jedinstvu sa Uba, kao i učešću u mnogim drugim humanitarnim akcijama.

O velikom srcu srpskog fudbalera govori i priča koju je objavio jedan korisnik Tvitera, koji je podelio anegdotu o svom prijatelju koji je svojevremeno sa Matićem igrao u Košicama, odnosno bio na probi sa njim, još dok je on imao 18 godina.

On je ispričao da je Matić svojevremeno delio hotelsku sobu sa jednim njegovim prijateljem kada se borio za ugovor u Košicama. Dok proba nije bila završena, bili su u hotelu koji je plaćao klub, ali je hrana u hotelu bila za izbegavanje.

Drugi fudbaler koji se borio za ugovor, finansijski je bolje stajao i on je plaćao sve i za njega i Matića, naveo je ovaj korisnik.

- Profesionalni fudbaler Nemanja Matić, koji igra za Mančester junajted, kontaktirao je mog prijatelja pre nekoliko godina putem Instagrama. Pitao ga je da li je ikada bio na probi u Košicama? Odgovorio mu je da jeste... - počeo je priču momak koji se potpisuje kao "Bela Fouad" na Tviteru, a zatim nastavio.

- Matić je napisao: "Zar me više ne prepoznaješ?"

- Nakon nekoliko razmenjenih poruka setio se. Moj drugar i 18-godišnji Matić bili su zajedno u hotelu nedelju dana, obojica na probi u Košicama. Da skratim priču, Matić u to vreme uopšte nije imao novca i moj prijatelj je sve platio, vodio ga na večere, plaćao taksi... Pošto je hrana u hotelu bila očajna, živeo je na njegov račun. U toj nedelji postao je i otac, a saznao je sve preko telefona. Proslavili su zajedno u hotelskoj sobi, a Matić je potpisao za klub - dok je moj prijatelj prestao da igra fudbal - prisetio se on, a zatim opisao i kako je izgledao njihov novi susret, koji se desio nakon nekoliko godina.

- Matić to nikada nije zaboravio. Dugo taj prijatelj nije imao nikakve naloge na društvenim mrežama, pa nije mogao da ga nađe. Pozvao ga je u goste kod njega kući i rekao mu da obavezno povede sina, inače da ne dolazi. Moj prijatelj je bio par puta, poveo je i prijatelja, i može danas da dođe na svaku domaću utakmicu Junajteda kad god poželi - opisano je u priči koja je oduševila mnoge pratioce ovog naloga na Tviteru.

Video: Patriotski hedonizam Nemanje Matića: Sauna, bazen i pesme s Kosova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata raka

    23. februar 2021 | 17:09

    Nemanja Matić gospodin i veliki humanista. Živ mi bio majstore

  • Oki

    23. februar 2021 | 18:12

    Matic gospodin

  • Mikiii

    23. februar 2021 | 18:38

    Evo zasto ovog coveka obozavam a Djokovica ne podnosim. Covek sve radi u tajnosti,nikad se ne eksponira a ni njegovi roditelji ne govore kako je on od Boga poslat. I kako je on spasitj Srbije. Od Djokovica si.5 puta bolji covek. Pokazujes kako si vaspitan i odgajan. I kad su trazili da na dresu nosis cvet maka ili.kapitensku traku u duginim bojama ti si odbio jer to nine nacin na koji si ti odgajan i da neces nositi cvet maka jer su oni bombardovami tvoju zemlju. Bravo majstore. Svaka cast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA