≫ 

Bajern spalio Rim kao Neron i ponizio Lacio i Sergeja, makazice Žirua ubile "čolizmo" u Bukureštu

Tuhelov tim pokazao Atletiku da je ozbiljan u Ligi šampiona, prvak Evrope demonstrirao silu

  • 4
Bayern Lazio, Bajern, Lacio Foto: Tanjug/AP

Prvak Evrope Bajern iz Minhena već je rešio posle prve utakmice pitanje plasmana u četvrtfinale Lige šampiona posle fantastičnog izdanja u Rimu i pobede nad Lacijom od 4:1.

Niko skoro nije ovako nadigrao i ponizio ekipu Sergeja Milinkovića Savića koja se raspala u prvih 45 minuta kada je primila čak tri komada i pokazala da je zalutala u nokaut fazu elitnog takmičenja.

Robert Levandovski je u devetom minutu otvorio goleadu, kaznio kiks defanzivca Lacija Musakija i 72. golom u Ligi šampiona pretekao Raula na večnoj listi strelaca. Ipak, teško da će uspeti Ronalda (134) i Mesija (119) koji drže vrh liste, ali može da pokuša...

Da je Lacio u velikom problemu bilo je jasno u 24. minutu kada je mladi Englez Džamal Musijala posle sjajne razmene pasova pogodio sa 17 metara za 2:0. Borio se Lacio u prvom poluvremenu za vazduh, pokušavao da poveže neki pas, ali je činjenica da je tim Simonea Inzagija imao sam dva šuta u gol bez veće opasnosti po Nojera.

Do odlaska na pauzu i sjajni Liroj Sane je povisio na 3:0 u 42. minutu na pas Kingslija Komana i bio je to naznak totalnog kraha rimskog tima. Mnogi navijači Rome su se ponadali da bi Bavarci u drugom poluvremenu mogli da nastave da gaze gradskog rivala kako bi se zaboravili onih sramotnih 1:7 Rome iz 2014. godine, ali je Bajern u nastavku povukao ručnu.

Defanzivac Lacija Aćerbi je u 46. postigao autogol posle prodora Sanea za 0:4, mada je u sledećoj akciji i Argentinac Korea na pas Luisa Alberta postavio ipak podnošljivijih 1:4.

Do kraja meča Bajern je kontrolisao dešavanja i mirno priveo meč kraju ne želeći da troši snagu na pobeđenog rivala. Sergej Milinković Savić je proveo 81 minut na terenu, ali se nije proslavio.

Tuhel nadmudrio Simeonea u okršaju trenerskih umova

Što se tiče drugog meča večerašnjeg programa, zbog pandemije korona virusa Atletiko iz Madrida je bio domaćin Čelsiju u Bukureštu, a tvrd i dosadan meč u prestonici Rumunije pripao je gostima koji su slavili sa 1:0.

Pogodak odluke postigao je magični Olivije Žiru u 69. minutu i to akrobatskim makazicama u maniru rasnih golgetera.

Ponovo je sevnula levica francuskog centarfora koji je majstorski matirao Oblaka, glavni arbitar Feliks Brih poništio pogodak, ali je potom VAR nakon nekoliko minuta utvrdio da je loptom poslednji igrao defanzivac Madriđana Ermoso pa je Čelsi dobio prednost.

Bio je to jedan od retkih trenutaka uzbuđenja na slaboj utakmici koju je obeležilo taktičko nadmudrivanje trenerskih umova Tomasa Tuhela i Dijega Simeonea. Pobedu u prvoj rundi je izvojevao Nemac koji se odlično prilagodio čuvenom "čolizmu" pa je Atletiko bio poprilično bezopasan.

Jedinu pravu šansu za bledi Atletiko propustio je Toma Lemar u 14 minutu, dok je Timo Verner imao dobar pokušaj u 39. na drugoj strani i to je otrpilike to. Puno borbe, malo lepote i pobeda Čelsija.

Jedino što će u revanšu kroz tri nedelje Palvci morati da nastupe bez jednog od najboljih fudbalera Mejsona Maunta, kao i iskusnog Žoržinja koji su nagomilali žute kartone.

Video: Dekijevi sinovi urlali posle gola Pavkova, luđi su zvezdaši od svog tate

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delegat

    23. februar 2021 | 21:04

    Super je LS, gledamo svi na RTS1 za onih 300 dinara pretplate ✌

  • Dimitrije

    23. februar 2021 | 23:08

    Ne pamtim kad sam gledao sporska desavanja na prvom ili drugom programu ukinute pretplatu tv

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA