Gatuzu već traže zamenu u Napoliju: Ovo je spisak kandidata s kojima se pregovara

De Laurentis već naciljao zamene za aktuelnog trenera ukoliko ne prođe Granadu

  • 0
Đenaro Gatuzo Foto: AP/Tanjug

Čuveni fudbaler iz Italije, a sada trener Napolija, Đenaro Gatuzo se nalazi pred otkazom nakon serije loših rezultata.

Nakon što je nasledio Anćelotija na klupi, Gatuzo je u nastavku sezone uspeo da osvoji kup izbacivši prvo Inter u polufinalu, da bi u finalu bio bolji od Juventusa nakon penala.

Početak nove sezone je doneo ogromna očekivanja Italijanima, a kao "šlag na tortu" je stigao Viktor Osimen za 70 miliona evra iz Napolija. Popularni Rino je vezao nekoliko pobeda, kako u Seriji A, tako i u Ligi Evrope.

Neke od pobeda su bile velikom razlikom, Roma je stradala sa 4:0, dok se Fiorentina kući vratila sa čak šest primljenih golova. Međutim, u poslednjih pet utakmica, Napoli je pobedio samo jednu - i tu pobedu je upisao protiv Juventusa od 1:0. Što je rezultiralo i sedmim mestom, odnosno, mestom koje ne vodi u Evropska takmičenja naredne godine.

Ispali su iz kupa Italije od Atalante, dok su na sličnom putu i što se tiče Lige Evrope. Mediji u Italiji veruju da je revanš protiv Granade upravo prelomna tačka koja će presuditi o daljoj karijeri Đenara Gatuza.

U prvoj utakmici je bilo 2:0 za tim iz Španije, što znači da je pred Napolitancima izuzetno težak zadatak.

De Laurenetis je već obavio razgovore s nekoliko trenera, imena poput Masima Alegrija, Lućana Spaletija, Rafaela Beniteza pa čak i bivšeg trenera, Mauricija Sarija, ukazuju na to da je sigurno blizu "razvod" Gatuza i De Laurentisa.

Ostaje nam da vidimo da li će utakmica protiv Granade stvarno biti presudna ili će Rino dobiti još malo kredita da popravi situaciju u klubu.

Video: Boginja Napolija ispred legendarnog grafita boga Napulja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA