Tuhel upozorava pojačanja plaćena 150 miliona evra: Igrate se s vašom budućnošću u Čelsiju

Strateg Čelsija ne štedi nikoga u timu

  • 0
FC Brighton - FC Chelsea

Najveće razočerenje prvog kola Premijer lige bio je Kai Haverc. Ogroman broj igrača FPL uzdao se u njega, da će zablistati protiv Brajtona. Nije se video. Doduše, igrao je na desnoj strani, koja nije njegova prirodna pozicija. Ako ga imate u svom timu, dobro razmislite šta ćete. Foto: Tanjug/AP

Čelsi i Tomas Tuhel se pripremaju za velike promene u ekipi, nakon što je Tami Abraham rekao da neće produžiti ugovor ukoliko Čelsi nastavi s poterom za Halandom, sledeći na tapetu su Kaj Haverc i Timo Verner - dva najskuplja pojačanja Čelsija.

Kada je nasledio Lamparda na klupi, mnogi navijači su bili nezadovoljni, ne toliko novim trenerom koliko načinom na koji se klub poneo prema legendi kluba. Međutim, navijači su ga zavoleli nakon njegovih sjajnih rezultata, a Tuhel je uspeo da savlada i Atletiko u prvom meču 1/8 finala Lige Šampiona.

Nakon utakmice je imao samo reči hvale za strelca jedinog gola na meču, Olivijea Žirua, što bi značilo da Francuz možda ostane još neko vreme na Stamford Bridžu.

Nedugo nakon toga, Tuhel je izjavio kako Verner i Haverc igraju "za njihovu budućnost" u ovom Londonskom klubu.

- Oni imaju prevelik potencijal, što znači da i klub očekuje mnogo više od njih. Potrošili smo mnogo novca, tačnije klub je potrošio, sada je vreme da se usprave i da se krenu boriti za to.

Obojica su stigla kao ogromna pojačanja, Verner je bio na korak od Liverpula ali se na kraju odlučio za London. U dosadašnjem delu sezone,  Verner je odgirao 27 utakmica i postigao je samo pet golova. S druge strane, Haverc ima skor od jednog gola i dve asistencije na 18 utakmica u prvenstvu.

- Uklapaju se u svaku ekipu, u svaki plan bilo kog menadžera jer imaju ogroman talenat. Moram im čestitati na tome što su iskočili iz svoje zone komfora, to je bio veoma hrabar potez.

Dodaje Tuhel pa potom nastavlja

- Timo je sjajan bio u RBL-u, Kai takođe u Bajeru, ogromna je bila odluka na njima da dođu u klub poput Čelsija, na tome im čestitam. Pričao sam s njima o tome i učinio sam sve da se osećaju komotno ovde. Mogu proći dani i nedelje pre nego što shvatite da negde niste srećni, ali to je proces koji mora svaki fudbaler da prihvati u svom životu ukoliko želi da ostavi trag negde.

Na kraju, Nemac je rekao da će uraditi sve da bi im pomogao da se snađu u Engleskoj.

- Pokušaću da im pomognem. Pokušaću da ih poguram, uputiću ih na pravu stranu i biću im podrška. Za mene će to biti mnogo lakše jer sam Nemac kao oni, ali na kraju oni su kao i svi drugi igrači, potrebno im je samopouzdanje, poverene i iskren pristup. Ponekad moraju dobiti istinu iako je loša za njih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA