"Sudija uništio utakmicu, nije nam dozvoljeno da igramo": Gasperini ogorčen posle poraza od Reala

Jedna sudijska odluak sve pokvarila, tvrdi italijanski strateg

  • 2
đanpjero gasperini Foto: Tanjug/Ap

Trener Atalante Đanpjero Gasperini bio je ogorčen odlukom sudije Tobijasa Stilera da isključi defanzivca tima iz Bergama Frojlera u 18. minutu meča sa Real Madridom posle čega je domaći tim praktično bio osuđen na poraz. On je stigao u 86. minutu od Mendija što je, naravno, još više razbuktalo strasti kod Gapserinija.

- Ono što ostaje je gorčina jer nismo mogli da odigramo utakmicu koju smo čekali - rekao je strateg Atalante.

Za trenera Atalante jedini krivac za poraz bio je sudija.

- Uprkos rezultatu, zadovoljstvo je predstavljalo igrati protiv Real Madrida u Ligi šampiona. Ne znam kakav bi bio rezultat, ali utakmicu je potpuno pokvario incident koji je prestrogo ocenjen. S obzirom na to kako je prošla utakmica, rezultat od 0:1 čak i nije toliko loš, ali žalimo što nismo dobili priliku da igramo. Igra je uništena. Prošle sezone, nakon apsolutnog haosa, sređeno je pravilo o igranju rukom. Sada imamo iskušenje da uklonimo bilo kakav oblik kontakta u fudbalu i to je samoubistvo za ovaj sport.

Teško je Gasperiniju bilo da priča o bilo čemu drugom osim o navodnom kiksu nemačkog susije.

- Upravo sam dobio zabranu zbog izjave u Seriji A, ako kažem nešto sada, onda će me UEFA sankcionisati na mesec dana, ali ovo je fudbalsko samoubistvo. Ne možemo imati sudije koji nikada nisu igrale utakmicu i ne znaju razliku između duela i faula. Ako ne mogu da razlikuju, iskreno, trebalo bi da odu i nađu drugi posao. Umesto njih trebalo bi da delegiraju ljude koji su igrali fudbal. Sudije takođe sada imaju video reprize, imaju sve što je potrebno za prosuđivanje, a opet čak i kod repriza greše. Čekate toliko dugo na ovaj događaj, a onda on propadne. Možda bismo u svakom slučaju izgubili, ne žalim se na rezultat, ali bar smo mogli da igramo svoju utakmicu.

Atalanta - Rea Foto: Tanjug/AP

Sa desetoricom igrača Atalantina prepoznatljiva igra je prestala da postoji.

- Bila bi to sasvim drugačija utakmica "11 na 11". Ljudi pričaju o brojnim odsutnim igračima, u redu, ali Real i dalje ima neizmeran kvalitet u timu. Želeo sam otvoreniju utakmicu, dobro smo započeli sa nekoliko dobrih poteza. Trebalo je da bude potpuno drugačija atmosfera na meču. Posle isključenja smo se dobro branili i malo je nedostajalo da sačuvamo 0:0, ali sigurno bi bilo zabavnije da nismo imali igrača manje - rekao je Gasperini.

U toku večeri se javio i legendarni Fabio Kapelo koji je takođe "osuo paljbu" po sudiji.

- Ovo je razočaravajuće. Jer, igrač Atalante nije bio poslednji čovek pre golmana, a protivnički fudbaler je ionako išao u širinu. Žuti karton bi bio prava mera, dok je crveni - neobjašnjiv. Utakmica je uništena - rekao je "Don Fabio" za Skaj Italiju.

Čuveni stručnjak je otišao pomalo i u teoriju zavere...

- Dan ranije je Lacio oštećen za penal protiv Bajerna, sada se ovo desilo Atalanti. Postaje mi sumnjivo sve to... Bez obzira na sve Atalanta je odigrala dobru utakmicu - ocenio je Kapelo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA