≫ 

Zašto Borjan izleće do centra kad Zvezda ima slobodne udarce opasne za gol protivnika?

Neobična situacija viđena je na meču protiv Proletera, a to nije jedini put da se ovako nešto dešava

  • 9

Crvena zvezda je ubedljivo savladala Proleter iz Novog Sada u meču 24. kola Superlige sa 4:0, a na tom meču primetili smo i neobičnu situaciju, koja nije retkost kada su mečevi crveno-belih u pitanju.

Naime, kapiten Zvezde, golman Milan Borjan, gotovo kod svakog opasnog prekida svoje ekipe izleteo bi čak do centra igrališta i sugerisao saigračima gde bi trebalo da se pomere kada staju pored živog zida protivnika, ili kada je u pitanju raspored ostalih igrača.

- Pomeri se levo, još, još, još - moglo je da se čuje kako na praznoj Marakani odjekuje Borjanov glas sa centra igrališta dok "namešta" svoje saigrače u momentu kada se Ben pripremao da izvede slobodan udarac, posle kojeg je pogodio stativu.

Isto je bilo i u narednih nekoliko prekida. Borjan bi došao do samog centra igrališta i davao bi savete svojim saigračima, a tako je bilo i kod gola Bena u 55. minutu koji je došao nakon gužve posle prekida.

Kako saznajemo, nije u pitanju nikakav taktički trik ili strategija Dejana Stankovića, već je jednostavno takva Borjanova energija tokom čitavog meča i voli da daje sugestije saigračima, ne samo kod prekida, već i generalno tokom čitavog meča.

Za golmane to nije nikakvo iznenađenje, jer često oni imaju najbolji pregled situacije, pa tokom utakmica glasno savetuju svoje saigrače, posebno u odbrani.

Sada se samo to mnogo jasnije čuje jer nema publike na stadionu, pa se dobacivanja mogu jasno čuti kada se mečevi igraju pred praznim tribinama.

Borjan samo posle ovako velikih izleta do centra terena uvek mora da bude na oprezu, jer se u prošlosti dešavalo da primi gol sa pola terena, a malo je nedostajalo da još jednom vadi loptu iz mreže nekon dalekometnog projektila.

Video: Borjan spavao kad je igrač Lučana ispalio dalekometni hitac

Video: Au, ovo je gol godine! Igrač Čukaričkog s pola terena lobovao Borjana, aplaudirali i navijači Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ok

    1. mart 2021 | 17:27

    Neobicna scena.. Golman izasao da bi prekinuo mogucu kontru.. zaista bizarno ali telegraf otkriva anegdotu.

  • Dragan

    1. mart 2021 | 18:09

    Da vidi go izbliza.

  • ponos ste nesrba

    1. mart 2021 | 19:56

    Sto ne biizlijetao kad zna da je sve namjesteno i da se igralo 7 mjeseci ovi ne bi sutnuli u gol..jedna od najsremnijih utakmica u zadnjih 5 godina koje je zvezda namjetsla,,ova je najprovidnija.,.,.cekamo da igraci zvezde legnu na terenu a da ovi sami sebi pocnu davati golove..to je ponos nesrba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA