Revanš Liverpula i Lajpciga u Budimpešti, nemačke vlasti ne žele da popuste pred fudbalerima

Ako bi otputovali u Englesku, igrači Lajpciga morali bi u dvonedeljni karantin

  • 0
FK Liverpul - FK Everton Foto: Tanjug/AP

Sport i koronavirus nikako ne idu zajedno, ali ove sezone se lopte nekako kotrljaju širom Evrope. Doduše, uz dosta muka, pošto pojedine zemlje ne žele da naprave apsolutno nikakve ustupke, čak ni za profesionalni sport, pa se tako međunarodne utakmice, poput onih u Ligi šampiona i Ligi Evrope, neretko igraju na neutralnim terenima.

Takav je bio slučaj sa svim mečevima engleskih timova u nokaut fazi Lige šampiona i Lige Evrope do sada, a izvesno je da će određenih promena biti i kada na programu budu revanši. Naime, engleski Tajms već najavljuje da će Liverpul i Lajpcig morati da odigraju svoj revanš na istom mestu gde su igrali i prvi meč – u Budimpešti.

Naime, nemački propisi ne dozvoljavaju nikome da putuje van Evropske unije, a da pritom ne ode u dvonedeljni karantin. Jasno je da bi time Lajpcig upao u veliki problem u Bundesligi, pa su dva kluba rešila da nađu kompromisno rešenje. Podsetimo, Redsima je prethodno zabranjeno da uđu u centralnu zemlju Evrope zbog novog soja koronavirusa.

Pored Budimpešte, u opticaju su još bili stadion Fajenorda u Roterdamu, ali je ta ideja odmah blokirana od strane holandskih vlasti. Druga ideja bila je da se meč odigra na stadionu „Friuli“ u Udinezeu, dok su odmah odbačene ideje da se susret igra u Rumuniji ili na Kipru, zbog prevelike udaljenosti ovih zemalja.

Video: Borjan izleće do centra kada Zvezda ima slobodan udarac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA