≫ 

Preživeo 3 atentata, davio igrača posle meča: Ko je Sloba Snajper, uhapšeni član uprave Vojvodine?

Član UO "Stare dame" iza sebe ima debeo dosije...

  • 21
Slobodan Milutinović Snajper, hapšenje

Foto: ATV

Vest da je u akciji policije Republike Srpske uhapšen Slobodan Milutinović zvani "Sloba Snajper", član uprave FK Vojvodina, odjeknula je u sredu ujutru!

Snajper je pred kraj 2020. godine izabran u UO Vojvdojne mada je i odranije bio usko povezan sa klubom, pre svega kao vođa dela navijača "Stare dame".

Bio je desna ruka pokojnog predsednika kluba Bate Butorovića, a nekoliko godina kasnije preuzeo je novosadskog drugogligaša FK Kabel, koji je zbog nameštanja utakmica kažnjen oduzimanjem bodova.

Milutinović je svojevremeno čak ležao i u zatvoru, a teretio se za nedozvoljeno nošenje oružja, napad na službeno lice, nanošenje teških povreda, kao i da je učestvovao u poslovima sa drogom i prostitucijom.

Posle odsluženja kazne zbog droge, Milutinović se našao na meti Marka Markuša, koji je sin oficira novosadske policije. Markuš ga je pretukao i izbo nožem, zbog čega je prvobitno je bio osuđen na pet godina zatvora.  Međutim, oslobođen je optužbe jer je Milutinović "zaboravio" ko ga je tukao. Marko Markuš je ubijen 2017. godine, a ubica i nalogodavac do danas nisu otkriveni.

Pažnju javnosti Milutinović je privlačio u stupcima crne hronike, pa se tako o njemu pisalo u februaru ove godine, kada je eksplozivna naprava postavljena pod “porše kajen”. To je bilo treće uništavanje automobila koji je koristio Milutinović, s obzirom na to da mu je 2013. zapaljen “mercedes”, a 2018. “volvo XC 90.

U izveštaju o tom događaju se navodi da je detonacija bila toliko jaka da je na mestu gde je auto dignut u vazduh ostao krater u asfaltu, a popucala su i stakla na okolnim kolima i objektima.

- Očigledno je da je eksploziv bio loše postavljen, pa je praktično, kada je aktiviran daljinskim upravljačem, spao s kola i eksplodirao na zemlji, što je i sprečilo Snajperovu smrt - izjavio je izvor Kurira, koji je dodao da je je "Snajper", kako je nadimak Milutinoviću, posle napada dao izjavu policiji, ali da je navodno rekao da ne zna ko bi želeo da mu naudi.

- Ovo je treći Milutinovićev auto koji je namerno uništen. Najpre mu je u novembru 2013. zapaljen džip "mercedes". Pet godina kasnije, krajem oktobra 2018, na parkingu u namerno izazvanom požaru izgoreo je "volvo", koji je on uzeo na lizing - podseća izvor.

Podsrtimo, Milutinovića je 2017. bivši fudbaler Vojvodine Nikola Trujić optužio da ga je hvatao za vrat posle meča između Ružomberoka i Voše.

- Milutinović me je uhvatio za vrat i počeo da me vuče do klupe. On mi je rekao: Šta ti glumiš?! Dokle mi tebe više da trpimo. Kada je on završio, šakom u glavu me je udario njegov rođeni brat Nenad i dodao: Vidjećemo se mi u Novom Sadu - ispričao je Trujić tada novinarima nakon napada.

Video: Nastavljeno obračunavanje sa dilerima: Policija otkrila još trojicu u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Porodično na utakmice?

    3. mart 2021 | 12:08

    Ovakvi su članovi Uprave fudbalskih klubova?

  • Patriota

    3. mart 2021 | 12:17

    Red je da se malo pročešlja i uprava Vojvodine. Onaj Lalatović je sve u pravu i treba ga poslušati.

  • Uli

    3. mart 2021 | 12:18

    Bosanci komanduju Novim Sadom i vode prljave poslove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA