≫ 

UEFA neće da promeni odluku: Evropsko prvenstvo ipak u 12 gradova širom Starog kontinenta

U Engleskoj će se igrati sama završnica

  • 1
UEFA Evropsko prvenstvo 2021 Foto: Tanjug / AP

Nije se mnogima svidelo to što je UEFA prošle godine odlučila da Evropsko prvenstvo pomeri za 365 dana zbog pandemije koronavirusa, a još manje što je plan ostao isti – odnosno, da se nadmetanje odvija u 12 gradova širom Starog kontinenta, umesto u jednoj zemlji.

Nudila se Velika Britanija poslednjih dana da preuzme kompletnu organizaciju, uzimajući u obzir da im vakcinacija stanovništva ide u pravom smeru, prošle godine se pričalo da bi Rusija mogla da preuzme odgovornost, ali UEFA, barem za sada, nastavlja da tera po svom i nada se da joj se to neće obiti o glavu.

Engleski Skaj Sport poslao je direktan dopis u sedište ove organizacije sa pitanjem da li se uopšte razmatra promena plana, a odatle je stiglo jedno veliko – ne.

- Od dana kada je objavljeno da će se prvenstvo igrati u 12 zemalja, ostala je namera UEFA da se igra u 12 zemalja – pisalo je u kratkoj poruci UEFA.

Zbog svega je morao da se oglasi i Fudbalski savez Engleske, koji kaže da je maksimalno fokusiran na organizaciju same završnice šampionata.

- UEFA je verna odluci da se EP 2020. odigra u 12 evropskih gradova, prema planu i programu od prošle godine. Nikakvi drugi planovi nisu razmatrani. Fokus FS Engleske je na organizaciji sedam utakmica koje će se igrati na Vembli stadionu – odgovor je FA Engleske.

Tako će se lopta, ako korona to definitivno i dozvoli, kotrljati u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Bukureštu, Budimpešti, Kopenhagenu, Dablinu, Glazgovu, Londonu, Minhenu, Rimu i Sankt Peterburgu. Putovanja će biti duga i mukotrpna, a otvaranje je 11. juna u Rimu, dok je finale, baš kao što smo pomenuli, na Vembliju tačno mesec dana kasnije.

Video: Krstajić čestitao Zvezdi na pobedi, ponosan je na svoje: Ne znam da li je bio penal za Zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmm....

    4. mart 2021 | 07:32

    Daj ih sve u Srbiju mi ćemo to da odradimo kako treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA