Petković za skoro 4 godine upisao samo 25 nastupa u klubovima, a sada je ponovo u selekciji Srbije

Defanzivac je karijeru počeo u OFK Beogradu gde je privukao pažnju crveno-belih

  • 14
marko petković

Foto: Arenasport

Odnedavno novi selektor Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je spisak reprezentativaca koji će braniti boje naše zemlje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a usled nekoliko rezova, napravio se prostor za Marka Petkovića, igrača TSC-a koji je bio bez kluba više od godinu dana.

Petković je 30. septembra potpisao za tim iz Bačke Topole i vratio se u srpski fudbal, nakon što se pet godina tražio u inostranom angažmanu. Ne može da se kaže da se proslavio nakon odlaska iz Crvene zvezde 2017. godine, a dve priče na dva kraja Evrope nisu završene onako kako se možda očekivalo.

Defanzivac je karijeru počeo u OFK Beogradu gde je privukao pažnju crveno-belih koji su ga na samom kraju prelaznog roka 2013. godine doveli kao zamenu Marku Vešoviću koji je u tom mometnu bio povređen.

Upravo je u Ljutice Bogdana stigao prvi poziv za reprezentaciju, Marko je debitovao na prijateljskom susretu sa Česima pred kraj 2015. godine, a nakon još jednog okupljanja 2016, nije više nosio grb Srbije na prsima.

Odlazak u Spartak iz Moskve nije mu doneo mnogo toga dobrog - tek 12 nastupa u dve godine. Uzela ga je portugalska Tondela 2019. godine gde je sedam puta istrčao na travnjak i bilo je jasno da ta priča dalje neće ići.

Već 16. avgusta prošle godine napušta redove Tondele i nedugo zatim se vraća u Srbiju. TSC mu prija i od starta sezone je zabeležio više nastupa tu nego za čitavu sezonu u Portugalu.

Postigao je dva gola za klub iz Bačke Topole i sada je ponovo u sastavu "orlova". Možda je ovo neki novi momenat koji će vratiti Petkovića na pravi put i "iscediti" sav potencijal koji nije stigao da se pokaže u Rusiji i Portugalu.

Video: Pavkov pogodio za vođstvo Zvezde u Senti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbgg

    5. mart 2021 | 13:20

    E to je prava veza u fss a ne ko neki znam ovog onog ili sam dobar sa onim , momak ubo u centar i pravo u reprezentaciju.... izgleda samo Muslin nije pustao nikoga preko veze

  • Nele

    5. mart 2021 | 13:10

    Nikada se mi necemo opametiti.

  • PARTIBREJKER

    5. mart 2021 | 13:32

    Znaci sve po starom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA