≫ 

Miha nije zapevao u Napulju: Insinje sa dva gola i Osimen uništili zabavu i vratili tim u trku za LŠ

Bolonja ostaje prilično spokojna u sredini tabele posle ovog poraza

  • 0
FK Napoli - FK Bolonja Foto: Tanjug / AP

Priredio nam je Siniša Mihajlović sredinom sedmice spektakl u Sanremu, ali nije mogao da istu stvar ponovi na stadionu „Dijego Armando Maradona“ ove nedelje predveče. Srpski stručnjak je poražen sa svojom Bolonjom na teškom gostovanju, što ih neće mnogo zaboleti, a sa druge strane će tri boda mnogo značiti Napolitancima, koji i dalje jure plasman u elitno fudbalsko takmičenje – 3:1 (1:0).

Nije Napoli večeras bio toliko dominantan, koliko sam rezultat govori. Baš naprotiv. Imala je Bolonja svoje šanse, čak 17 puta šutirala ka golu, više od samog domaćina, ali je na kraju ipak morala da napusti teren pognute glave.

Već u 8. minutu je domaći tim došao do gola. Nekako je Napoli uspeo da probije pravi bunker Bolonje, a za sve može da zasluži pre svega Pjotru Zjelinskom, koji je sjajno petom asistirao za Lorenca Insinjea, koji je postigao pogodak sa ivice kaznenog prostora.

Ispostaviće se da je to bio konačan rezultat prvog poluvremena, iako je do kraja ovog dela bilo prilika za gol. Pre svega je Andreas Skov Olsen pogodio stativu u ekipi Bolonje, a onda je sudija poništio pogodak Rodrigu Palasiju na minut pred kraj poluvremena.

I onda u 65. minutu – drugi gol za Napoli. Bila je to sjajna kontra domaćih, koju je začinio Viktor Osimen. Nekadašnji igrač Lila je kao brzi voz protutnjao pored odbrambenih fudbalera Bolonje i lako savladao njihovog golmana. Činilo se da je sve gotovo.

Ali Mihina Bolonja je uzvratila samo koji minut kasnije. Veliku glupost napravio je David Ospina, koji je uvalio „kosku“ svojim defanzivcima, ovi su se spetljali, a gosti su posle dosta dodavanja i muke ipak preko Roberta Sorijana postigli pogodak.

No, njihova radost trajala je svega tri minuta. Odbrana Bolonje je uzvratila poklon Napolitancima, loptu je uzeo Lorenco Insinje, istrčao sam pred golmana gostiju i kao Osimen zatresao mrežu i postavio konačnih 3:1.

Napoli se sada nalazi na šestom mestu na tabeli Serije A sa 47 poena, dva više ima Atalanta na petoj, a tri više Roma na četvrtoj poziciji. Sa druge strane, Bolonja je dvanaesta sa 28 poena i ovo joj je bio upravo dvanaesti poraz u sezoni.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA