≫ 

Dosije Vuletić: Čitao preteće poruke za Velju Nevolju, napadao Đokovića i Vučića, cinkario Zvezdu...

Tokom pet godina u Partizanu, profesora Pravnog fakulteta pratile su brojne kontroverze

Vladimir Vuletic, Veljko Belivuk, Velja Nevolja, Principi Veljko Belivuk i Vladimir Vuletić; Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/Rade Prelić/Marko Jovanović

Vladimir Vuletić je ovih dana udarna tema medija u Srbiji, nakon što je u javnosti isplivao snimak između njega i Veljka Belivkuka, zvanog Velja Nevolja, vođe Grobara koji je u pritvoru pod sumnjom za monstruozne zločine. Može se čuti kako Vuletić u prisnom razgovoru Belivuka naziva bratom, kao i on njega, a Belivuk insistira da Vuletiću donese nešto.

O Vuletiću je na konferenciji za medije, tokom koje su prezentovane fotografije likvidiranih i mučenih osoba, koje je navodno ubila grupa Veljka Belivuka, pričao i predsednik Aleksandar Vučić, koji je najavio da će se građani narednih dana biti obavešteni kakve su veze Vuletića sa ovom kriminalnom grupom.

Pogledajte i šta su sve mediji poslednjih dana pisali o Vuletiću i njegovim navodnim aferama:

Vuletić je tokom pet godina u Humskoj često bio u centru pažnje. Od samog dolaska u klub, kada su ga žestoko izvređali Savo Milošević i Dragan Đurić na Skupštini kluba, pa do samog odlaska iz kluba, Vuletić je uvek izazivao pažnju svojim izjavama i postupcima.

Veze sa Veljkom Belivukom: Nazivao ga bratom, branio ga u Utisku nedelje

Istraga će pokazati kakve su bile njegove veze sa klanom Veljka Belivuka, a kako je naveo, ostavku je podneo zato što se Partizan nije oglasio povodom hapšenja Belivuka i zbog toga što nije reagovao na, kako kaže kriminalizaciju kluba i poređenja sa Šilerovom.

Gostujući u Utisku nedelje ubrzo nakon ostavke, svojski se trudio da odbrani Belivuka, a na svako pitanje o njemu odgovarao je time što je napadao Zvezdu, njene navijače i rukovodstvo.

Iako je isticao da sa Belivukom nije imao bliske kontakte, razgovor koji je presretnut i objavljen, jasno ukazuje da to nije istina i da su komunicirali veoma prisno i prijateljski, a Vuletić mu je čak i rekao "znaš koliko te volim".

Čitao preteće tekstove za grupu Velje Nevolje

Još jedan od dokaza da bliskih odnosa Vuletića i Belivuka, jeste i snimak koji je isplivao na društvenim mrežama, gde upravo Vuletić čita tekst u kojem su nedvosmislene i preteće poruke za "Ciganski savez", kako nazivaju FSS, uz zaključak na kraju "crno vam se piše"

U danima kada je tenzija u odnosima između Partizana i Zvezde, kao i Partizana i Fudbalskog saveza Srbije dostigla vrhunac, na zvaničnom Jutjub kanalu Grobara osvanuo je snimak koji je propraćen skandaloznim tekstom koji čita osoba uz izmenjen ton do neprepoznatljivosti.

Taj skandalozan video objavio je i sam klub na svom Tviter nalogu, ali ga je ubrzo i obrisao. Navijači Zvezde uspeli su preko programa za "čišćenje" zvuka da dobiju zvuk bez filtera, a kada se očistio zvuk, ispostavilo se da je u pitanju glas Vladimira Vuletića.

I u prošlosti je Vuletić imao dugu istoriju ponašanja koje se može nazvati problematičnim za funkcije koje je obavljao. Na društvenim mrežama su isplivale razne prepiske koje su mediji objavljivali koje ga kompromituju.

U ovom tekstu ćemo se pozabaviti "debelim dosijeom" Vuletićevih ispada tokom pet godina koliko je bio u Partizanu, a gde je često izjavama podizao tenizije između večitih rivala, na njegovom udaru nalazio se i najbolji teniser sveta Novak Đoković, Milan Borjan, kao i njegova supruga Snežana, ali i maloletni sin.

Nije izostavio i sina predsednika Aleksandra Vučića. U svojim intervjuima, statusima na društvenim mrežama često napadao Aleksandra Vučića, ali su mnogi njegovi komentari bili upućeni na adresu njegove porodice i shvaćeni su kao podsmevanje i kompromitovanje njegovog brata Andreja i sina Danila.

Pitao se šta je problem ako je Zvezda gej frendli klub

FK Partizan, Grobari, Olimpijakos Zastava zbog koje je Partizan kažnjen u UEFA, a koju je Vuletić pokušavao da odbrani; Foto: MN Press

Vuletić je 2017. godine branio Partizan pred UEFA, a tada su navijači bili na tapetu zbog zastave sa grbovima Zvezde i Olimpijakosa koja je okružena duginim bojama i aludira na to da su ova dva kluba gej klubovi. Vuletić je postupak Grobara branio rečima šta je problem ako su Zvezda i Olimpijakos okarakterisani kao gej klubovi, možda su "gej frendli"?

Kažnjeni smo između ostalog za gej zastavu. Duboko držimo da navijači Partizana nisu poslali nikakvu homofobičnu niti ksenofobičnu poruku - kategoričan je Vuletić.

- Ako pođemo od pretpostavke da su oni okarakterisali oba kluba, Crvenu zvezdu i Olimpijakos kao gej klubove, što je decidirano izjavio inspektor, pa šta je to problem? U čemu se iskazuje problem ukoliko su neki klubovi „gej-frendli“ klubovi, recimo? Ili imaju navijače koji su gej. Da li onda nama inspektor šalje poruku kako je gej biti nešto loše. S druge strane, tvrdi da mi šaljemo homofobične poruke. Inspektor ih šalje, ne mi. Zastava duginih boja je zastava kojom se oni ponose. To je zastava koja se nalazi na svakoj gej šetnji. Da li to znači da svaki učesnik gej parade sam sebe diskriminiše kad vijori njome? Reč je o pravu sile, a ne sili prava. To je katastrofalno.

Često je podstrekivao dodatne tenzije između večitih porukama na društvenim mrežama i isticanjem navijačkih parola. Tako je navijače Zvezde nazivao Ciganima, aludirao na to da je Krcun osnovao Zvezdu, koju je nazivao "FK Petokraka".

- Pitali smo cigane, neće da nam kažu, gde je njihov osnivač zakopao Dražu - objavljivao je svojevremeno Vuletić, koji je i Zvezdu u doba kada je izbila pandemija korona virusa, nazivao "Variola Korona".

Vuletić je u UEFA i cinkario Zvezdu

Kada je branio Partizan u Nionu zbog vređanja Mičela Donalda rečima "pi*ko ciganska" na meču Partizan - Malatija, Vuletić se totakao i meča Zvezda - Keln, i istakao da Zvezda nije kažnjena kada je 35.000 njenih navijača horski vređalo Nemce, nazivajući ih "nemačkim svinjama".

Podsmevao se Novaku Đokoviću zbog korona virusa

U vreme kada je čitav svet udario na Novaka Đokovića nakon što je zaražen korona virusom, a posebno zapadni mediji, koji su ga napadali zbog organizovanja Adrija tura, pridružio im se i Vladimir Vuletić, koji mu se podsmevao na Tviteru, podelivši karikaturu Đokovića koji je prikazan kao korona virus uz ime "Djocovid-19".

To nije jedini put kada je prozivao Đokovića, već je to uradio i nakon što je Novak Đoković došao na Marakanu u dresu Crvene zvezde na meč protiv Radnika iz Surdulice.

Vladimir Vuletić, Novak Đoković Objava Vladimira Vuletića o Novaku Đokoviću; Printskrin: Instagram.com/pfcbgw

Tada je Vuletić objavio fotografiju Đokovića, koji je u juniorskim danima igrao za Teniski klub Partizan, koji je tada imao kačket tog kluba i crno-beli šal oko vrata, uz poruku koja aludira na "krizu identiteta" kroz stihove Maje Berović.

- Ti lutaš bebo. Skren'o si s puta, bebo. To nije ljubav, bebo" - pisalo je u poruci Vuletića.

Grobari ga pre dve i po godine vređali na osnovu navodnog seksualnog opredeljenja

Ipak, Vuletić nije u prošlosti bio toliko dobar sa Grobarima, a to dokazuje i snimak iz novembra 2018. godne, kada je bio na njihovoj meti tokom meča Čukarički - Partizan.

Grobari su ga tada vređali na Banovom Brdu na osnovu navodne seksualne orijentacije.

Tada je upravo grupa navijača sa Juga, koju je vodio Veljko Belivuk, Vuletića nazivala "debeli pe*er" i "Vuletić pe*er", što možete čuti u snimku:

Video: Grobari vređaju upravu Partizana na Banovom brdu

Ni Vuletić im nije ostao dužan, pa ih je prozvao da naprave promene prvo u svojim redovima, jer su tada još na tribinama bili podeljeni u više frakcija i sa stotinak navijača na tribini.

- Iako zaista nisam čuo najbolje šta to dovikuju, jer ih je bilo manje od stotinu, pa u toj opštoj kakofoniji, sa različitih delova tribina, nisam mogao da zaključim ko mi se obraća. Možda bi bilo dobro da eventualne promene u Partizanu, koje zagovaraju prvo primene u sopstvenim redovima i da umesto kakofonije različitih glasova imamo na tribinama simfoniju jednoglasja. Tako će najbolje pomoći timu da rezultatski stane na noge. Poštujem inače bez izuzetka sve navijače Partizana, ne samo na tribinama, već i u Srbiji, regionu, dijaspori i na njihovo mišljenje gledam kao na rimsku maksimu: “Vox populi – Vox Dei” - glas naroda je i glas Boga - rekao je Vuletić tom prilikom.

Ipak, očigledno je da su ubrzo izgladili odnose, pa su kasnije Vuletić i Belivuk jedan drugog zvali bratom.

Zvezdin advokat mu poručio: Nisam siguran da su pohapšeni svi pedofili u Srbiji, zna Vuletić zašto to kažem

Vuletić je svojevremeno imao klinč i sa Zvezdinim advokatom Nikolom Dumnićem, koji je u rečima za njega očigledno imao i skrivenu poruku.

- Nisam siguran da su istražni organi u tom mraku pohapsili sve pedofile u ovoj državi. Zna dobro potpredsednik Partizana profesor Vuletić zašto ovo govorim - izjavio je svojevremeno Dumnić tokom jedne od rasprava sa Vuletićem.

Udar na sina Milana Borjana

Vladimir Vuletić, Milan Borjan, sin, ljubiša Tumbaković Printskrin: Instagram.com/pfcbgdw

Često je Vuletić imao rasprave sa porodicom Borjan, bilo da su to Snežana ili Milan, ali je u poslednjem okršaju zloupotrebio i dete, pa je tako objavio montažu, gde Borjan za ruku drži sina, umesto čije glave je montirana glava Ljubiše Tumbakovića.

Zbog ovog Vuletićevog čina reagovala je i pravna služba FSS, SD Crvena zvezda, Univerzitet u Beogradu, a porodica Borjan zatražila je i pomoć kanadske ambasade, čiji je Milan državljanin i reprezentativac.

Imao je pored svega ovog i čudno ponašanje za nekoga ko ima zvanje profesora na fakultetu, pa je tako objavljivao kako se samo u šortsu valja u snegu uz reči "briga me za zimu, briga me za sneg, krzno mi je toplo, ja sam pravi medved".

Takođe, zatrpavao se nedavno u pesku potpuno, pa mu je virila samo glava, što su mnogi navijači okarakterisali kao ponašanje nedostojno ozbiljnosti funkcija koje obavlja.

Vladimir Vuletić Foto: Instagram.com/pfcbgw

(S. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA