≫ 

Nekadašnji igrač Evertona pozitivan na kokain u Rumuniji, a njegov klub je tražio anti-doping test

Magaj Gaj u veoma nezavidnoj situaciji

  • 0
Magaj Gaj Foto: Youtube / Printscreen

Potpuno neverovatna stvar u susednoj Rumuniji! Napadač Dinama iz Bukurešta i nekadašnji igrač Evertona, Magaj Gaj bio je pozitivan na testu na kokain posle doping kontrole na gradskom derbiju sa FSCB-om u Kupu.

Naime, njemu je uzet uzorak na poluvremenu susreta, zajedno sa šest ostalih fudbalera, po tri iz svake od ekipa. Kako saznaje tamošnji Digi Sport, samo testiranje je došlo na inicijativu Kristija Balaža, predsednika Antidoping federacije. Ipak, u Dinamu su smatrali da se u ekipi FCSB-a dešavaju neke mutne radnje, koje su zabranjene pravilnikom, a nisu ni slutili da se kod njih krije „zlikovac“.

- Prema nekim medijskim spekulacijama, mislilo se da je Dinamo tražio ovu kontrolu, ali nije – rekao je Balaž posle kontrole na pomenutoj utakmici.

Šest fudbalera koji su bili tesitrani su pomenuti Magaj Gaj, Stelijano Filip, Dijego Fabrini, Florin Tanase, Florinel Koman i Dragoš Nedelku. Prvopomenuti je bio starter i odigrao je jedno poluvreme, nakon čega je dobio pozitivan test na kokain.

Inače, sami anti-doping testovi su veoma skupi. Bitno je da se testira podjednak broj igrača iz obe ekipe, a rumunski mediji navode da je anti-doping agenciju sve koštalo gotovo 2.000 evra, što nije mala suma.

Video: Novak na znamenitostima Beograda u čast istorijskog uspeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA