≫ 

Povratak legende u Partizan: Kralj dobio važnu funkciju u Humskoj!

Čuveni golman posle 14 godina ponovo u klubu u kome se afirmisao, biće šef skauting službe

  • 26
ivica kralj Foto: MN Press

Posle bogate igračke karijere i funkcionesrkog staža u Mačvi iz Šapca, koju je napustio minule jeseni, Ivica Kralj se vraća u Partizan, klub u kome se afirmisao kao jedan od najboljih čuvara mreže u poslednjih 30-tak godina. Jedan od idola navijača crno-belih vraća se u Humsku posle 14 godina i obavljaće ulogu šefa skauting službe za sve selekcije, od mlađih kategorija do prvog tima.

Takav epilog se negde mogao i naslutiti, jer je Kralj sve ove godine bio čest i rado viđen gost u Partizanu, kako na utakmicama, tako i privatno, a posle napuštanja funkcije predsednika Mačve iz Šapca, otvorila se mogućnost da se legendarni golman vrati među crno-bele i dobije značajniju ulogu u odabiru fudbalera u svim selekcijama.

Ivica Kralj je boje Partizana branio u dva mandata, proveo u klubu ukupno 13 godina i za to vreme upisao 149 zvaničnih utakmica. Pored crno-belih bio je član Arsenala iz Tivta, Jastrebca i Zvezdare (kao pozajmljen igrač Partizana), potom Porta, PSV, Rostova i Spartaka iz Trnave, u kome je i okončao igračku karijeru.

Odigrao je 41 utakmicu za reprezentaciju Jugoslavije. Debitovao je 28. decembra 1996. protiv Argentine (2:3) u Mar del Plati, a poslednji nastup za tadašnje "plave" imao je 5. septembra 2001. u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2002, protiv Slovenije (1:1) u Beogradu.

Bio je učesnik Svetskog prvenstva 1998. u Francuskoj i Evropskog prvenstva 2000. u Belgiji i Holandiji.

Pored igračke i funkcionerske karijere u Mačvi, bio član je i Fudbalskog saveza Srbije...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA