≫ 

Prvenstvo ili kup, Partizan gazi na svim frontovima: Voždovac za 8 minuta postao 16. recka u nizu

Crno-beli rutinski savladali Zmajeve u četvrtfinalu kupa - 4:0 (2:0)

  • 84
Partizan - Voždovac Foto: MN press

Melje Partizan u Superligi Srbije, ali isto tako moćno se domogao i polufinala Kupa Srbije pošto je na svom stadionu razbio Voždovac sa 4:0. Golove za crno-bele su postigli Aleksandar Šćekić, Igor Vujačić, Takuma Asano i Bibras Natho, u meču u kome su "Zmajevi" i dobro prošli s obzirom na odnos snaga tokom 90 minuta i dešavanja na terenu.

Jesenas je na stadionu "na krovu" bilo mučenja i borbe, pa su detalji odlučivali u korist Partizana, ali nekoliko meseci kasnije "pevala se druga pesma" na stadionu u Humskoj, u kojoj "Zmajevi" mogu da zahvale sreći i višoj sili što su u prvih 45 minuta primili samo dva gola.

Jer ono što je tim Aleksandra Stanojevića prezentovao na terenu slutilo je na rezultatsku katastrofu gostiju, koji su svega nekoliko puta prešli polovinu igrališta, jednom uputili udarac ka Vladimiru Stojkoviću i tek ponekad "živeli" na retkim porečnim pasovima Igora Vujačića, koje nisu imali moći da materijalizuju.

Tačnije rečeno, nisu imali ni moći ni znanja, jer su bukvalno robovali dominaciji Partizana otelotvorenoj u posedu lopte od bar 80 odsto, apsolutnoj kontroli dešavanja i velikom broju prilika od kojih su samo dve našle put do mreže, a moglo je da ih bude bar "pola tuceta".

Počelo je zicerom Lazara Markovića, koji je fudbalski ispratio udarac Bibrasa Natha sa 16 metara, našao se sam pred golmanom Voždovca Milošem Krunićem, koji ga je "pročitao".

Natho je ubrzo pripremio zicer i Filipu Holenderu, prilično dekoncentrisanom u završnici, koji je šutirao iz prve, ali je Krunić ponovo bio spreman i spretan, odbijajući loptu u korner. Magija Izraelca tu nije prestala, jer je, očigledno "potkovan" dobrim skautingom struke, ponovo "pocepao" odbranu gostiju pasom iz dubine preko poslednje linije, no, ovoga puta je ofsajd izbegao Asano i završio isto kao kolega iz napada - šutem pored gola, iako je bio usamljen pred Krunićem.

FK Partizan - Voždovac Foto: MN Press

- Polako, strpljivo, doći će gol - čuo se Aleksandar Stanojević sa klupe i kao da je naslutio događaje, jer je odbrana Voždovca ubrzo "pukla".

Igrao se 24. minut, Miloš Jojić je izveo korner, posle koga odbrana "Zmajeva" nije najsrećnije reagovala, Asano je sačekao odbitak na 16 metara i šutirao iz prve, a Aleksandar Šćekić se u svom stilu "ušunjao" u kazneni prostor i stao na pravo mesto, taman toliko da loptu skrene u mrežu - 1:0.

Po istoj mantri je Partizan nastavio i posle vođstva "pecajući" odbranu Voždovca loptama iz dubine, odnosno koristeći odlično kretanje Lazara Markovića, Asana i Holendera, koji su svaki put uspevali da izbegnu ofsajd zamke i dođu u dobre prilike.

Tako je i Svetozar Marković pripremio priliku Holenderu, na isteku pola časa igre, ali je napadač i ovoga puta izabrao pogrešno rešenje, jer nije rešio situaciju "jedan na jedan" sa Krunićem.

Mirisalo je ipak na drugi gol, kome je prethodio sjajan volej Asana, na asistenciju Lazara Markovića, posle koga je Partizan dobio kornere, ispostaviće se ubrzo, onaj dobitni.

Ponovo je Jojić centrirao iuz ugla, a Igor Vujačić bio najviši u skoku na prvoj stativi, odakle je poslao loptu u suprotan ugao - 2:0.

Uz sve navedene akcije i golove valja napomenuti da je Partizan imao i još nekoliko situacija u kojima su Asano, Holender i Natho slabije primili loptu posle završnog pasa i dali vremena gostima da se spasu u poslednji čas, jer bi u suprotnom rezultat na kraju prvog dsela bio daleko ubedljiviji.

Nastavak je bio jednako uspešan i moćan za Partizan, odnosno tragičan za Voždovac, koji je do 60. minuta, kada Stanojević obično vrši izmene, potpuno nokautiran. Već u 51. minutu crno-beli su postigli i treći gol i to posle akcije u kojoj je napravljen višak na levoj strani, odnosno ostavljen Lazar Marković u situiaciji jedan na jedan, kojoj njegov uvar nije imao šanse. Usledio je centaršut po zemlji, a sve je pratio Takuma Asano i rutinski pogodio sa pet metara - 3:0.

Nisu fudbaleri Voždovca uspeli ni da se saberu, niti dođu do daha, a već su ponovo bili na kolenima, jer Partizan naprosto nije stajao. U 58. minutu Jojić je proigrao Holenedra iza leđa odbrane gostiju, usledio je udarac, koji je golman Krunić odbio, no, sve je pratio Bibras Natho, kome nije bilo teško da iz neposredne blizine zakuca loptu u mrežu - 4:0.

Odmah posle toga Stanojević je posegao za izmenama i na teren poslao Sejdubu Sumu, Filipa Stevanovića i Lazara Pavlovića, a i Damjanović je posegao za promenama, svestan da je odavno sve gotovo i da je možda bolje da sačuva igrače za prvenstvene duele.

Tek što je kročio na teren, Suma je, posle kontre koju je poveo Stevanović i asistencije Markovića, imao priliku da se upiše u strelce, ali je Krunić zakačio udarac po zemlji i spasao svoju mrežu.

Imao je i Voždovac momenat bljeska i to u sjajnom udarcu rezerviste Vučića, čiji pokušaj loba sa 40-tak metara je pomalo iznenadio Stojkovića i završio na - prečki.

Ipak, bio je to samo "incident" u meču u kome je Partizan apsolutno dominirao, potvrdio formu i zasluženo se plasirao u polufinale Kupa Srbije gde ga već čekaju Radnik iz Surdulice i Vojvodina, dok će poslednji učesnik biti odlučen posle meča Crvena zvezda - IMT koji će biti odigran naknadno.

FK PARTIZAN - FK VOŽDOVAC 4:0 (2:0)

Strelci: Šćekić 24, Vujačić 32, Asano 52, Natho 58

Stadion: Partizana

Sudija: Novica Anđelovski

Žuti kartoni: Vujačić (Partizan), Purtić (Voždovac)

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Miljković (od 71. Živković), S. Marković, Vujačić, Obradović - Šćekić, Jojić (od 61. Pavlović) - Asano (od 61. Stevanović), Natho (od 61. Suma), L. Marković (od 71. Štulić) - Holender.

VOŽDOVAC (3-5-2): Krunić - Dukić, Purtić, A. Bogdanović (od 77. Vučić) - Arsić (od 65. Stojčev), Ivezić, Ajdinović (od 77. Avrić), Milojević (od 77. Bogdanović), Stanisavljević, Cvetićanin (od 53. Milosavljević) - Stoisavljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Igor

    11. mart 2021 | 18:09

    Ljudi navijač sam Zvezde, ali onaj realni. Pogledao sam prvo poluvreme svaka čast za igru koju su prikazali fudbaleri našeg naj većeg rivala. BRAVO.

  • Bijeljina RS

    11. mart 2021 | 17:35

    Trenutno igramo najlepsi fudbal na Balkanu.. Mozete se buniti koliko hocete ali budite iskreni. Da li vodili 1:0 ili 5:0 mi i dalje napadamo, svaka cast Stanoje!

  • Gg

    11. mart 2021 | 18:03

    Pozdrav od Šarloe kako već

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA