≫ 

Zvezdina "viktorija" na Marakani: Crveno-beli pregazili Mačvu i ponovo beže Partizanu +9

Na kraju ubedljiva pobeda rezultatom 4:0

  • 72
FK Crvena zvezda - FK Mačva Foto: MN Press
FK Crvena zvezda - FK Mačva Foto: MN Press

Ako za neku pobedu možemo da kažemo da je rutinsko odrađivanje posla, onda je to definitivno ova koju je Crvena zvezda upisala protiv Mačve u zaostalom meču 22. kola Superlige - 4:0 (2:0)!

Ukupno 24. ove sezone za 74. osvojeni bod i novo "bežanje" Partizanu na devet razlike, a najzaslužniji za to bili su strelci Aleksandar Katai (10. i 87. minut), Milan Pavkov (24. minut) kao i rezervista Aleksa Vukanović koji je pogodio u 79. minutu.

Zvezda je većposle 24 minuta rešila pitanje pobednika, jer je od prvog minuta bilo jasno da je Mačva na Marakanu stigla samo da se ne obruka. Priliku za iznenađenje nisu dobili u jednom trenutku, a veću katastrofu nisu doživeli najviše zahvaljujući golmanu Periću i sreći koja ih je pogledala u nekoliko situacija.

Ni Zvezda nije nešto preterano srljala, činilo se da sa "pola gasa" odrađuju svaku svoju akciju, a sve je bilo lakše posle tog šuta Kataija u 10. minutu. Samo dva minuta kasnije Perić je odbranio zicer Veljku Nikoliću koji je neometano sa sedam metara tukao ka golu Šapčana.

Nije Perić ništa mogao u 24. minutu kod gola Pavkova. Bila je to sjajna akcija crveno-belih, povratna lopta Gajića iz prve u kazneni prostor gde se robusni napadač najbolje snašao za svoj šesti gol u sezoni.

Kao i posle tog prvog gola, tako je Nikolić i dva minuta nakon drugog mogao da se upiše u strelce. Međutim, ovoga puta je pogodio levu stativu, da bi se lopta potom i od desne odbila u polje.

Crveno-beli su praktično igrali "viktorije" ispred gola Šapčana i većim delom meča dešavalo se to da samo Milan Borjan ne napada protivnika. Ben je probao glavom u 28. da postane najbolji strelac Zvezde gledajući inostrane igrače (on i Boaći imaju po 60), Rodića je zaustavio Pejović u psoeldnjem trenutku pet minuta kasnije, da bi i Pavkov u šinišu poluvremena upisao odličan lažnjak - ali ne i gol posle udarca levicom.

Da je Stankoviću bilo jasno da će tri boda ostati na Marakani, pokazale su i izmene na početku drugog poluvremena. Odlučio je Stanković da odmori Pavkova i Ivanića koji će mu biti potrebniji u ponedeljak kada gostuju Voždovcu, nego za nastavak meča sa Mačvom.

Kanga i Gavrić su ušli u igru, ali je Katai bio najviše gladan novog gola na meču. Čak tri puta je pokušao u svega nekoliko minuta. prvi put je šutirao preko gola, drugi put mu je Perić odbranio, dok je treći put izblokiran kada su mnogi videli loptu u golu.

I Ben je imao odličnu priliku u 49. minutu kada je "tukao" ored gola, zatim i Rodić glavom u 58. Neometan, sa nekih šest, sedam metara. Pritisak igrača Zvezde se isplatio u 79. minutu kada je Gajićev centaršut Gobeljić glavom spustio ka Vukanoviću koji je u padu povisio na 3:0. I Vukanović i Gobeljić su nekoliko minuta ranije ušli u igru. Prvi umesto Bena, drugi je zamenio Rodića.

Što se tiče partije Mačve, vredna pomena u drugom poluvremenu je samo ona akcija Trimanovića u 56. minutu kada je izosta bolji šut. Na kraju, Zvezda je dala još jedan gol preko Aleksandra Kataija kom se dobra igra i te kako isplatila.

FK CRVENA ZVEZDA - FK MAČVA 4:0 (2:0)

(Katai 10, 87 Pavkov 24, Vukanović 79)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Degenek, Pankov, Rodić (Gobeljić 73), Petrović (Srnić 67), Nikolić, Ivanić (Kanga 46), Katai, Ben (Vukanović 67), Pavkov (Gavrić 46)

Mačva: Perić, Pejović (Subotić 46), Kremenović, Dabić, Mijailović (Sladojević 46), Kočar, Knežević, Obrovac (Tripković), Ćirković, Panić, Trimanović (Đoković)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snuppy

    11. mart 2021 | 19:57

    Minus 9 napolju nosim crnu kosulju,gazi Zvezdo samo bez prolema i Nevolja ,komsijama je dosta i finale kupa a u finalu cemo vidimo

  • Cure

    11. mart 2021 | 20:48

    Cekaj bre i Kralj se sklonioo..xexeee kmee kmeee..A da sad on doso kod glodare da bude neciji potrckoo smesni ste bree jadniii glodariii mojiii misevii maliii

  • Sava

    11. mart 2021 | 20:04

    Minus devet napolju...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA