≫ 

Najbolji strelac Superlige: Nikad ne bih mogao da igram za drugu zemlju, suze posle gola su zbog oca

Fudbaler Radnika Milan Makarić je apsolutni hit u Superligi ove sezone

  • 1
Milan makarić

Foto: MN Press

Napadač Radnika iz Surdulice Milan Makarić postao je apsolutni hit u Srbiji ove sezone i trenutno je najbolji strelac Superlige sa 17 golova.

Srpski fudbal svake sezone iznedri jednog ubojitog napadača koji nije član ni Zvezde, a ni Partizana. Nermin Haskić, Stefan Mihajlović, Nenad Lukić, Nikola Petković... Samo su neka od imena koja su se nalazila u vrhu ove liste, a da nisu igrala za večite rivale.

Ove sezone, najveće iznenađenje je napadač tima iz Surdulice - Milan Makarić.

U dosadašnjih 27 odigranih kola, Makarić je postigao čak 17 golova, od čega samo jedan pogodak glavom, što je za napadača pomalo i čudno. A sigurno je da će do kraja prvenstva uvećati svoj saldo, jer je ispred njih još 11 utakmica.

Radnik se trenutno nalazi na 6. poziciji, dok su obezbedili polufinale kupa Srbije, što je njihov najbolji rezultat u istoriji kluba. Upravo u Makariću vide jednog od najzaslužnijih za taj rezultat, postigao je gol za izjednačenje protiv TSC-a, a potom je u penal seriji overio plasman dalje.

Iako je na terenu nemilosrdan, nakon utakmice protiv TSC-a Makarić se zaputio ka ogradi, zagrlio je nekog čoveka i zaplakao, emocije su savladale ubojitog napadača. Ispostavilo se da mu je to stric, a da su suze bile za Makarićevog oca.

Emocije su me sustigle, nisam mogao da izdržim, čovek kog sam zagrlio je moj stric, a dodatni razlog je i to što mi je otac dva ili tri dana pre te utakmice završio u bolnici, baš je bio ozbiljan slučaj.

- Otac mi je uvek bio najveća podrška, kad god sam u blizini Novog Sada igrao, dolazio je da me gleda, čak je nekoliko puta dolazio i u Surdulicu. Tako da me je sve to pogodilo na neki način - izjavio je fudbaler za Telegraf.rs, a potom nastavio:

Hvala Bogu, sada sam upravo razgovarao s doktorom koji se brinuo o njemu i rekao mi je da mu je stanje znatno bolje i da će uskoro izaći iz bolnice i da će pobediti taj virus.

U proteklom kolu, Radnik je igrao protiv Vojvodine, gde je Milan Makarić i stasao, nije se upisao u strelce, ali je asistirao kod jednog pogotka.

  • Kakav je osećaj igrati protiv bivšeg kluba, čak zabeležiti i asistenciju, protiv kluba iz kog ste prakitčno "oterani" kao višak?
  •  

 

Ja uvek kažem da je Vojvodina moja druga kuća i uvek će tako biti, kada igram protiv nje imperativ je uvek mnogo veći upravo jer sam igrao tamo - rekao je o utakmici, a onda se osvrnuo i na njegov odlazak iz kluba.

- Oteran je malo gruba reč, ali da, ja sam bio godinu dana i u prvom timu, a onda su odjednom meni i ostalima rekli kako nam nije mesto tamo, kako tamo ne pripadamo i kako trenutno nema mesta za nas.

Iako mu je Vojvodina druga kuća kako i sam kaže, ipak se vidi da je ostao gorak ukus kod Makarića odlaska iz kluba. Upravo protiv Vojvodine bi i voleo da igra u polufinalu Kupa Srbije.

- Voleo bih da to opet bude upravo Vojvodina, mislim da bismo lakše prošli njih nego neki od večitih rivala, ali s obzirom na to u kakvoj se formi nalazimo, mislim da ne treba nikog da se plašimo.

Video: Prvi strelac Superlige pokazao kakav je gol-majstor

Iako je trenutno najbolji strelac lige, Makarić smatra da ne treba sve zasluge za dobre rezultate da idu njemu, a taokođe se i on zahvaljuje treneru Radnika Slavoljubu Đorđeviću i ostatku stručnog štaba.

Pre nego što je došao Slavoljub sa svojim stručnim štabom, mi smo bili poslednji, sada smo u gornjem delu tabele i igramo polufinale Kupa, podigao je klub na jedan veći nivo. Nadam se da ćemo oni i ja nastaviti da sarađujemo u istom tonu kao do sada.

Ono što sada zanima sve navijače Radnika, ali takođe i navijače širom Srbije, kakvi su planovi stamenog napadača za leto?

Za leto još ne znam, ja sam takav čovek a i fudbaler koji razmišlja od utakmice do utakmice, moj primarni cilj je inostranstvo jer bih stvarno voleo da se oprobam i tamo. Ugovor mi ističe na leto sledeće godine, uprava i ja ćemo pričato o svemu, mi imamo takav odnos.

Podsetimo, na zimu Milan Makarić je bio na pragu odlaska iz Radnika i to na Kipar.

- Bio sam blizu odlaska i sada na zimu, skoro sve je bilo završeno, ali se korona isprečila i ostao sam u Surdulici i srećan sam zbog toga jer smo svi nastavili s dobrim partijama.

Rođeni Novosađanin je u januaru debitovao za reprezentaciju Srbije koja je bila sastavljena od igrača iz Superlige, a u razgovoru o novom nastupu, pokazao je izuzetnu skromnost.

- Debitovao sam i to je sjajan podstrek za moju karijeru, presrećan sam jer je upravo san svakog sportiste, ne samo fudbalera, nego sportiste da zaigra za svoj nacionalni tim, a meni se to ostvarilo - rekao je fudbaler koji je debitovao za Orlove na "američkoj turneji" gde je odigrao 45 minuta protiv Dominikanske Republike u remiju bez golova, a potom se osvrnuo na eventualni poziv u A selekciju i tu je realan.

Milan makarić

Milan Makarić; Foto: MN Press

- Voleo bih sigurno da postanem deo A selekcije, ali budimo realni, mislim da se to neće desiti u skorijem periodu jer naša reprezentacija ima izuzetne napadače u najboljim ligama sveta koji igraju na vrhunskom nivou.

Za kraj našeg razgovora, Milan Makarić se okrenuo i mogućem igranju za drugi nacionalni tim, koji je sve češći slučaj kod srpskih fudbalera koji ne žele da čekaju poziv svoje nacije.

Ne, nikada, ja sam Srbin, rođen sam u Srbiji i za mene postoji samo jedna zemlja. Ako dobijem priliku da zaigram za Srbiju, biću presrećan. A ako ne, to samo znači da postoji neko ko to zaslužuje više od mene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dima

    18. mart 2021 | 18:52

    Dobro si rekao, nebi mogao naravno jer u odnosu na trenutne fudbalere svetske velikane tog sporta ti si u svetu fudbala nepoznat pa ko bi ti onda dozvolio da igras za drugu zemlju. Moras prvo proci ovde "menadzer reprezentaciju" pa ako uspeju da te izguraju tek onda mozes na tu temu da razmisljas kao i mnogi drugi koji su upravo iz tog razloga u reprezentaciji koja zbog toga tone sve dublje i dublje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA