≫ 

Amerikanci "navalili" da kupuju klubove Serije A, na pomolu i predaja Intera u ruke fonda iz SAD

Kineska kompanija Suning polako povlači svoj kapital iz Intera

  • 0
FK Lacio - FK Inter Foto: Tanjug / AP

Trend preuzimanja najboljih italijanskih klubova od strane američkih investitora u poslednje dve godine bi uskoro mogao da dobije novu epizodu u kojoj je glavna atrakcija lider Serije A Inter.

Italijanski mediji pišu da je njujorški investicioni fond "Fortress" ušao u pregovore sa kineskom kompanijom "Suning" koja polako izlazi iz vlasništva kluba, a Amerikanci su za sada jedini ozbiljno "zagrizli" za atraktivnu akviziciju.

U slučaju da dođe do dogovora, Inter bi postao već šesti klub Serije A sa manjinskim ili većinskim američkim kapitalom. U rukama kompanija iz SAD već su Roma, Parma, Fiorentina, Milan, odnedavno čak i novajlija u ligi Specija.

Prema navodima Italijana pomenuti investicioni fond "Fortress" je u pregovorima sa familijom Žang još od februara i navodno bi do kraja meseca trebalo da se završi posao.

List "Il Sole 24" koji se bavi biznisom i ekonomijom, tvrdi da Amerikanci nude 250 miliona evra, čime bi postali manjinski valsnici, dok bi familija Žang zadržala većinski deo upravljanja.

Eventualni ulazak američkih vlasnika označiće ipak prvi korak ka potpunom izlasku Kineza iz Intera jer je poznato da je kineska vlada pre izvenog vremena naložila većini kineskih investitora u Evropi, da povuku kapital i usmere ga na domaće tržište. Osim familije Žang, još nekoliko kineskih vlasnika pojedinih evropskih klubova su u procesu prodaje svog vlasničkog udela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA