≫ 

Norveški fudbalski savez zakazao najvažniji sastanak: Tema je bojkot Mundijala u Kataru!

Većina norveških klubova je već krenula u kampanju bojkota Svetskog prvensta 2022. godine

  • 10
stadion u kataru Foto: youtube/Road to 2022

Norveška fudbalska federacija zakazala je sastanak koji će biti od velike važnosti zbog toga što će se na njemu odlučivati o tome da li će se bojkotovati naredno Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Sastanak je zakazan za 20. jun, potvrdio je prvi čovek Saveza Terje Svensden posle sednice Saveza koja je održana petak, prenose norveški mediji.

- Zakazali smo datum. Diskutovaćemo na temu bojkota Svetskog prvenstva u Kataru - izjavio je Svensden.

- Razmotrićemo sve aspekte ovog pitanja i mogućeg bojkota i napraviti dobru prezentaciju ovog slučaja. Ne znam još tačno u kom sastavu će biti odbor koji će raspravljati na ovu temu, ali biće to široka grupa ljudi od autoriteta koje moramo uzeti u obzir za ovo pitanje - rekao je prvi čovek FS Norveške, koji će u naredna tri meseca, do pomenutog sastanka, pripremati materijal za ovo važno pitanje po norveški fudbal.

Podsetimo da je inicijativa o bojkotu Mundijala u Kataru krenula od nekoliko norveških elitnih klubova, među njima je i najtrofejniji Rozenborg, a i u Danskoj, čak i među navijačima, postoji inicijativa (pisana je čak i peticija) da se krene u bojkot Svetskog prvenstva.

Nedavno je i jedna poznata holandska kompanija, koja godinama blisko sarađuje sa FIFA i UEFA - reč je o firmi koja se bavi uzgojem trave za fudbalske terene, saopštila da neće nuditi svoje usluge organizatorima narednog Mundijala.

Razlog bojkota leži u činjenici da je Katar visoko rangiran na listi država koja iz godine u godinu krše ljudska prava, a prema podacima brojnih međunarodnih organizacija, oko 6.500 ljudi, migranata i sezonskih radnika, poginulo je tokom izgradnje infrastrukture za Mundijal.

Mnogi od njih su radili u teškim uslovima i bez elementarne zaštite na radu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kan Tengri

    12. mart 2021 | 22:24

    Propade svetski fudbal bez norveške reprezentacije...

  • Sabahudin

    12. mart 2021 | 23:48

    Pa oni tamo još kamenuju ljude, žene su im roblnje, a nema ni alkohola. Što bi išli tamo?

  • Super

    12. mart 2021 | 21:54

    Možda i mi upadnemo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA