≫ 

Tuhel i dalje ne zna za poraz sa Čelsijem, ali nije se baš usrećio u Lidsu: Mendi spasio goste

Plavci odigrali bez golova u Jorkširu

  • 0
mendi Foto: Tanjug/Ap

Čelsi pod Tuhelom igra ozbiljan fudbal i to je jasno iz kola u kolo, ali postoje oni dani kada se ne poklpe sve kockice da se uzmu bodovi koji su "nadohvat ruke". Tako je bilo u subotu u Lidsu gde su "Plavci" bili bolji, ali su ostali "kratkih rukava" posle devedeset minuta - 0:0.

Mogli su, istina, lako i da izgube gosti, pa i ovim rezultatom mogu biti zadovoljni na kraju, a velike zasluge što se nije desio negativan ishod po "Plavce" idu na račun Eduarda Mendija koji je jednom panterskom reakcijom spasio svoj tim od najgoreg u situaciji kada su mnogi videli loptu u mreži.

Pogledajte kako je golman Čelsija odreagovao na šut Rafinje. Već je bio legao, ali je isprućio ruku i baš to je bilo presudno da Čelsijeva mreža peti put zaredom ostane netaknuta - i već 10. put u 12 mečeva koliko je Nemac na klupi!

Utakmica je dotad išla Čelsiju "na ruku", još u prvom poluvremenu su gosti nametnuli svoj ritam i bolje kontrolisali meč, ali su i imali sreće, baš kao i u opisanoj situaciji i bravure Mendija. U 15. minutu tresla se prečka "Plavaca" kada je Roberts gađao, doduše isti deo gola pogodili su i igrači iz Londona -zapravo to je učinio Ejling pogodivši saigrača od kojeg je lopta rikošetirala i udarila u prečku.

Iz Čelsijeve inicijative nekako je bilo pitanje vremena kada će se izroditi i ozbiljnija prilika, a onu najbolju imao je Haverc početkom drugog poluvremena. Sam sebi je otvorio poziciju za udarac, međutim golman Lidsa je bio na visini zadatka posle udarca nemačkog reprezentativca.

Tuhel je u drugom poluvremenu pokušao i sa trostrukom izmenom da dobije naubojitosti, ali Hadson Odoji, Džejms i Verner nisu ništa više uradili nego što su do njihovog ulaska Zijeh, Pulišić i Maunt.

Bjelsin tim se sa protokom vremena sve bolje i organizovanije branio, i te dve-tri šanse koje su imali su im dodatno upumpale samopouzdanje da odbiju sve pokušaje rovala do samog kraja.

Čelsi sa ovim remijem ostaje na četvrtoj poziciji, ali je u riziku da padne na peto mesto ukoliko prvi pratilac Vest Hem upiše maksimalanb učinak u dva meča koja ima da odigra.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA