≫ 

"I Zvezda i mi imamo velike budžete, zato pravimo velike nizove": Stanojević otkrio tajnu dominacije

- Niko u Partizanu ne razmišlja o večitom derbiju - poručuje trener crno-belih uoči utakmice sa Zlatiborom

  • 10
Aleksandar Stanojević, Dejan Stanković Foto: MN Press

Neke stvari u Partizanu su posle dosta vremena došle na svoje mesto. Ekipa ima identitet, trenera koji zna šta hoće i rezultate, koji su od sredine jeseni i početkom proleća takvi da su crno-beli ponovo strah i trepet Superlige.

Serija od 16 pobeda, gol-razlika 45:2, ubedljiva izdanja na terenu, svedoče o tome da je tim iz Humske apsolutni favorit i na sutrašnjem meču sa Zlatiborom (18.05, Arena sport), iako trener Aleksandar Stanojević po prirodi posla uvek utakmicama pristupa sa velikom dozom opreza, održavajući na taj način i svoje izabranike "budnim".

- Znamo kakve su nam obaveze i šta nam je činiti. Svi igrači su spremni, osim Filipa Stevanovića, koji je na poslednjem meču imao peh sa povredom, sa zglobom... Ipak, to nas ne remeti, dobro smo pokriveni i verujem da ćemo biti na visini zadatka - kaže Aleksandar Stanojević.

Da li ste očekivali da ćete ovako brzo oboriti lični rekord u nizu pobeda (16) i osećate li pritisak u vezi sa tim pred sutrašnji duel sa Zlatiborom? Razgovara li se već sada o večitom derbiju u Partizanu?

- Uvek u Partizanu postoji pritisak, ne samo pred meč sa Zlatiborom, već i pred svaku drugu utakmicu. Uvek moramo da se dokazujemo, da pobeđujemo, tako je oduvek bilo u Partizanu. Nizovi me ne zanimaju, a i ne znače mi ako se ne ponavljamo iz utakmice u utakmicu i ako ne pobeđzujemo.

- Što se derbija tiče, niko o tome još niti misli, niti razgovara, jer je sve to suviše daleko. Do tada ekipa ima tri meča, plus reprezentativci će imati utakmice u različitim selekcijama i ko zna šta sve može da se desi do derbija.

Aleksandar Stanojević Foto: Screenshot/You Tube/FK Partizan

Pred meč sa Voždovcem ste već najavili da će u utakmici sa Zlatiborom biti promena u sastavu. Na koga ste tačno mislili?

- Ušli smo u dobar ritam u kome dobro funkcionišemo i plašim se da bismo sa mnogo promena sve to poremetili. Mukotrpno smo radili da bismo došli do tog nivoa. Tako da neće biti više od tri, četiri rotacije, naravno i bonusi koji su obavezni. Svaki duel nam je važan i zato ne menjamo puno.

Kako komentarišete činjenicu da Partizan i Crvena zvezda imaju najduže nizove pobeda u Evropi?

- Imamo velike budžete u odnosu na ostale ekipe u ligi, samim tim i veliku razliku u mogućnostima. Ne znam baš da li su u ostalim zemljama te razlike toliko izražene, da se neke ekipe izdvajaju. Možda je to razlog velikih nizova.

163. Večiti Derbi Foto: Nikola Tomić

Koliko su Saša Zdjelar i Slobodan Urošević, posle preleženog korona virusa, daleko ili blizu takmičarskog ritma?

- Biće obojica u konkurenciji za tim, ali ćemo da vidimo koliko će i da li će uopšte igrati. Rade sa nama, no, nisu sto posto spremni, što je i razimljivo, polako ih uvodimo u ritam.

U minula dva meča, sa Vojvodinom i Voždovcem, osetio se mali pad u igri Partizana u poslednjih 15-tak minuta, šta je razlog?

- Nije lako igrati svaki meč 90 m inuta u istom ritmu, pogotovo kada igrate na tri dana, a i imate protivnika koji uspe da se nametne u nekom momentu. Sve je to normalno, radimo i na tome.

Ugovori Ostojiću i Zdjelaru? Bilo bi lepo...

Znači li vam Bojan Ostojić za ekipu ili atmosferu u timu i hoćete li možda predložiti nastavak saradnje sa nji, s obzirom na činjenicu da mu u junu ističe ugovor?

- Ostojić je veoma bitan za tim, jer radi i funkcioniše tako da u svakom momentu mogu da računam na njega. Pričali smo u klubu u vezi sa njegovim ugovorom i ide u tom pravcu, ali u fudbalu nikada ne znate šta može da se dogodi. Ako bude išlo ovim tokom i Ostojić bude izgledao kao sada, zašto da ne...

FK Partizan - FK Rad Foto: Marko Jovanović

Ugovor se smeši i Saši Zdjelaru, raduje li vas to?

- Raduje me i znači mi da ostane sa nama. Takav je tip igrača da je i meni i mojim prethodnicima bio od velikog poverenja i čekamo njegov dogovor sa klubom. Taj mir će svima mnogo značiti.

Mladi Nemanja Jović je zbog igara u Partizanu prekomandovan iz omladinske u mladu selekciju...

- To je jako dobra stvar, koja me čini srećnim. Uvek kažem za mlade igrače da lako dođu do "gore", ali je pitanje koliko će se zadržati na vrhu. Radovala bi me činjenica da ga selektor Ilija Stolica zove i za naredna okupljanja, jer bi to bila potvrda da ide u pravom smeru.

Postoji li mogućnost da i narednog leta Partizan vrati nekog bivšeg igrača, koji je stasao u klubu?

- Partizan prvo gleda šta mu je neophodno u prelaznom roku, gde su potrebna pojačanja, na kojim pozicijama. Kada se to definiše, onda pogledamo tržište, da li postoji profil igrača za nas, pa i povratnik. Minulog leta se tako pogodilo da je nekolicina naših bivših igrača bila bez klubova iuli u komplikovanom statusu, a veoma su kvalitetni, pa smo reagovali. Neke i nisam mogao da dovedem, jer su pozicije bile popunjene.

Aleksandar Stanojević Foto: Marko Jovanović

Kakav vam je stav u vezi sa eventualnim plasmanom filijale Teleoptika u Prvu ligu Srbije i da li pratite igre pomenutog tima?

- Nisam bio uživo protiv Brodarca, zbog obaveza prvog tima, ali sam obavešten o svemu, dobio sam i izveštaj i snimak, koji ću danas pogledati. Pratim sve redovno, drago mi je zbog tih mladih momaka i bilo bi dobro da možda igraju u jačem takmičenju. To je bitno za razvoj mladih igrača, na kome svi radimo i pružamo ih podršku. Svaka im čast na dosadašnjim rezultatima - zaključio je Aleksandar Stanojević.

Video: Zakuvalo u Inđiji, Krneta i Nikčević se hvatali za guše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • K4shin

    14. mart 2021 | 16:33

    Da, samo sto Zvezda ima veliki budzet zbog uspeha u evropi, dok vas iskljucivo finansira drzava.

  • ReD

    14. mart 2021 | 16:35

    Obajsnio je Pantic za taj niz.

  • Dr

    14. mart 2021 | 16:50

    Stanoje: niko u partizanu ne razmislja o vecitom derbiju. Ostali iz partizana: razmisljamo i zivimo samo za veciti derbi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA