≫ 

Katar ima tehnologiju napredniju i od VAR-a: Izgleda da će se na SP povlačiti linije za sve i svašta

Jedna katarska televizija očito poseduje moćan softver

  • 0
ćavi ernandez Foto: twitter/QFootLive/status

Vrlo je moguće, čak je i izvesno, da će naredno Svetsko prvenstvo koje organizuje Katar nadmašiti sva skorašnja velika takmičenja po uplivu tehnologije u igri koja zabavlja milione. Jasno je da će tome doprineti milijarde dolara koje ova zemlja investira u izgradnju infrastrukture i svih pratećih stvari, a u to se možemo uveriti i već po nekim inovativnim detaljima koje stižu iz tamošnjeg šampionata.

Naime, tamošnja televizija "Al Kass" je nedavno, zahvaljujući specijalnom softveru, tačno utvrdila da je sudija pogrešio kada je treneru Al-Sada Ćaviju pokazao samo žuti umesto crvenog kartona zbog toga što je šutnuo loptu iako ona nije napuštala teren.

To je po pravilima za isključenje, međutim sudija očito nije bio najsigurniji da je Ćavi "prestupio" pa mu je pokazao samo blažu javnu opomenu.

Ipak, na simulaciji koju je uradila pomenuta televizija, može se videti kako je lopta bila još u igri kada je Španac šutnuo u teren, te je tim potezom, prema pravilima, trebalo da bude strožije sankcionisan.

U svakom slučaju, tehnologija koja je ovde upotrebljena je definitivno korak dalje od svega što smo dosad videli, tako da će nas na Svetskom prvenstvu čekati, kako stavri stoje, vrlo detaljno iscrtavanje linija za svaku spornu situaciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA