≫ 

Nema ovaj Milan kapacitet za titulu: Interov čovek iz Napulja lansirao "neroazure" ka trofeju

Mateo Napolitano, fudbaler Napolija na pozajmici iz Intera, golom na početku drugog poluvremena rešio derbi protiv "rosonera"

  • 1
mateo politano Foto: Tanjug/Ap

Milan posrće li posrće, a "skudeto" se neće sam uzeti. Titula šampiona Italije sada je najdalje nego što je ikad bila ove sezone za igrače Stefana Piolija posle novog poraza, i to u derbiju protiv Napolija na "San Siru" - 0:1.

Sudbina se surovo poigrala sa Milanom jer je "dželat" domaćeg tima, osim miljenika domaćih navijača Đenara Gatuza, bio niko drugi do igrač Intera na pozajmici u Napoliju Mateo Politano - upravo je njegovim golom Gatuzov tim savladao domaći sastav i praktično ga izbacio iz trke za titulu u "kalču".

Trenutak odluke desio se u 49. minutu kada je "sevnula" dvopotezna akcija gostiju u režiji Zielinskog i Politana, koji je sačekao savršen pas Poljaka kroz srce odbrane rivala i preciznim udarcem po zemlji u dalji ugao matirao Điđija Donarumu.

đenaro gatuzo Foto: Tanjug/Ap

Baš taj detalj je presudio Milanu koji je u ovaj meč ušao bez nekolicine igrača pa je Pioli morao da kombinuje i traži najbolju postavu pred kojom je bio težak zadatak. Trener Milana za ovu priliku nije mogao da računa na Ibrahimovića, Mandžukića, Kalabriju, Romanjolija, Benasera, dok su roviti, i kao takvi neupotrebljivi za ceo meč, bili Rebić i Kjaer.

Gosti, za koje je od starta igrao srpski internacionalac Nikola Maksimović, izdržali su sve nalete rivala i upisali zaista bitnu pobedu koja ih stavlja "u igri" za plasman među četiri najbolja tima na tabeli, a to znači i igranje Lige šampiona i naredne sezone.

Pred kraj meča bilo je i nekih krajnje haotičnih scena. Naime, domaći su tražili penal posle duela Tea Ernandeza i Timua Bakajoka, međutim igra se nastavila, a onda je Španac u nastavku zaradio žuti karton zbog prekršaja nad Osimenom. Dok je VAR proveravao pomenutu situaciju u kaznenom prostoru gostiju, Mario Rui je naleteo na sudiju i sapleo ga, pa mu i pomogao da ustane. Na kraju, svi su sa nestrpljenjem čekali VAR odluku, a ona je iala na ruku Napolitancima - Milanu nije dosuđen penal.

sudija Foto: Tanjug/Ap

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA