≫ 

Piksi konačno otkrio primarni cilj i poručio: "Pokazaćemo da Srbi znaju da igraju fudbal"

Novi selektor nije na imenovanju pominjao odlazak na Mundijal, ali sada je to jasno naznačio

  • 7

Vreme je da pokažemo da Srbi znaju da igraju fudbal i da ova generacija plasmanom na Mundijal u Kataru ispiše lepu stranicu istorije našeg fudbala, poručio je danas novi selektor Dragan Stojković Piksi.

On je u intervjuu za Tanjug govorio o značaju koji fudbalska reprezentacija ima za srpski narod i dodao da veruje u plasman, uprkos tome što je zadatak veoma težak.

- Na kraju krajeva, igra se zbog nekog respekta, zbog rezultata koji će ti doneti kada završiš karijeru dosta toga lepog, da ćete ljudi prepoznati kao pobednika i nekog ko je učinio lepo delo za svoju zemlju.

- Daćemo sve od sebe, na prvom mestu ja, da obradujemo narod, da ih učinimo ponosnim i da, uz lep fudbal, napravimo i dobar rezultat. Cilj je naravno odlazak na Mundijal u Kataru, ne kažem da će to biti lako, biće jako teško, ali ništa nije nemoguće. Treba verovati i ako ja verujem moraće i igrači da veruju, a moje je da njih ubedim da mi veruju- rekao je legendarni fudbaler.

Dragan Stojković Piksi Foto: Tanjug/Tanja Valič

Do starta kvalifikacija i meča sa Republikom Irskom u Beogradu ostalo je još devet dana, a Stojković kaže da ne oseća nikakav pritisak ili neku vrsta stresa.

- Brojimo dane, i ja naravno brojim i jedva čekam da dođe do toga. Irska je sad najbitnija utakmica, na pragu smo kvalifikacija, znamo težinu, znamo da grupa nije laka, ali jednostavno moramo da taj početak iskoristimo na najbolji mogući način i startujemo onako kako svi priželjkuju - jasan je Stojković.

Srbija dočekuje Irce 24. marta, tri dana kasnije u Beograd stižu Portugalci, a potom sledi i gostovanje Azerbejdžanu u Bakuu 30. marta.

Video: Nova strana istorije srpskog fudbala: Šta Piksi kaže o tome kako se gubi i o disciplini

Liverpul je u strahovitim problemima – titulu je odavno izgubio, a izmiče mu i mesto u Ligi šampiona. U takvoj situaciji večeras (21.00) večeras gostuje Vulverhemptonu koji takođe igra ispod očekivanja. Kvota na dvojku je 1,85, kec je 4,40, a iks 3,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Vulverhempton – Liverpul

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    15. mart 2021 | 13:54

    Ja ne razumem. Dosao novi selektor. Nije jos ni video igrace, kamoli trenirao sa njima. Na koji nacin moze da promeni nesto,popravi igru, uigra ih ako nema treninga do 2 dana pre meca? Jel to ozbiljan rad? Dva dana pre meca pripremati reprezentaciju za najbitnije meceve? Svaka cast

  • QQQ

    15. mart 2021 | 15:12

    Znaju oni da igraju fudbal,nateraj ih da se bore .

  • Nebo

    15. mart 2021 | 15:00

    Kokezu stavi u napad, takav carobnjak se jednom radja!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA