≫ 

Zvezda nemilosrdna na Krovu: Preokret za 7 minuta, istorijski gol Bena i 15. "recka" u nizu

Šampion primio gol u 4. minutu, pa do kraja dao četiri Voždovcu

FK Voždovac - FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Još otkako su 2017. godine izgubili sa 3:2 i ostali bez titule, fudbaleri Crvene zvezde ne znaju za gubitak bodova protiv Voždovca na krovu Tržnog centra! Tako je bilo u i ovom 27. kolu Superlige Srbije u kom je srpski šampion zabeležio svoju 25. "recku" u tekućem šampionatu - 1:4 (1:2)!

Zvezda je upisala svoj 77. bod, čak 15. uzastopni trijumf za niz kojim se Dejan Stanković izjednačio sa onim koji je Slaviša Stojanović imao u sezoni 2013/14, a najviše zahvaljujući golovima El Fardu Bena i Mirka Ivanića koji su za sedam minuta preokrenuli rezultat u prvom poluvremenu, kao i Željka Gavrića i Alekse Vukanovića koji su u nastavku završili posao.

FK VOŽDOVAC - FK CRVENA ZVEZDA 1:4 (1:2)

(Stoisavljević 4 - Ben 30, Ivanić 37, Gavrić 68, Vukanović 75)

Voždovac: Krunić, Ivezić (Lasickas 46), Purtić, Bogdanović, Hajdin, Ajdinović (Stanisavljević 80), Milosavljević, Cvetićanin (Arsić 55), Dukić, Stojisavljević (Vučić 80), Milojević (Nišić 61).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov (Degenek 68), Milunović, Rodić, Petrović (Nikolić 58), Gavrić (Falčineli 80), Ivanić, Kanga, Katai (Srnić 68), Ben (Vukanović 46)

Poveo je Voždovac već posle prvog šuta na utakmici, igrao se 4. minut kada je Nemanja Milojević centrirao sa leve strane i u glavu pogodio mladog Stoisavljevića. Ovaj je u maniru vrsnog centarfora matirao Borjana za početni šok srpskog šampiona.

Međutim, crveno-beli su vrlo brzo "preboleli" taj početni šok i česti ataci ka golu Krunića rezultirali su na isteku pola sata igre kada je Ben izjednačio na 1:1 i tako postao rekorder Zvezde. Podsetimo, napadač sa Komorskih ostrva je postao najbolji stranac strelac za crveno-bele sa 61. postignutim pogotkom.

Nije Krunić mogao ništa kod tog gola Bena koji je centaršut Aleksandra Kataija sa leve strane sa dva-tri metra glavom sproveo u mrežu. Pre tog pogotka Krunić je zabeležio nekoliko sjajnih intervencija, pre svega prilikom šuteva Kataija - kao i u 20. minutu kod one bombe Gajića sa 20 i kusur metara.

Gajić možda nije uspeo da se upiše u strelce, ali jeste zabeležio asistenciju u 37. minutu. Odlično je centrirao sa desne strane, našao je samog Ivanića koji glavom sa nekoliko metara vara Krunića za svoj 11. gol u sezoni i preokret crveno-belih.

Pet minuta kasnije Ben je promašio zicer, šutirao je preko gola sa pet metara - iako je bio sam, da bi Krunić u 45. zaustavio novi šut Kataija i izbacio loptu u korner.

Da se nalazi u sjajnoj formi i da poziv Dragana Stojkovića Piksija nije slučajno došao, Gajić je pokazao u 68. minutu kadanje stigao jednu izgubljenu loptu i potom asistirao Gavriću za treći gol Zvezde. Bila je to sedma asistencija desnog beka u sezoni u svim takmičenjima, kao i sjajna završnica krilnog napadača crveno-belih.

Nije se Zvezda zadovoljila tim pogotkom, iako je posle njega bilo jasno da će Stankovićevi momci upisati trijumf, već su nastavili da kidišu ka golu Krunića koji je i u 75. minutu vadio loptu iz mreže. Bilo je to posle kornera i jednog odbitka koji je Vukanović sa metar prebacio iza linije.

Samo tri minuta kasnije Gavrić je mogao do svog drugog gola, ali je pogodio stativu, da bi i Voždovac u 85. zatresao okvir gola posle šuta Stanisavljevića. Ipak, rezultat se do kraja nije menjao.

Zvezda naredni meč u SL igrati za vikend protiv lučanske Mladosti, a potom sledi reprezentativna pauza i gostovanje Napretku pre večitog derbija sa Partizanom koji je na programu 7. aprila na Marakani.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • МАРАКАНА РОЂАЦИ

    15. mart 2021 | 17:33

    Шта каже громада???? Ауууу па ови фрањини потомци ускоро се скупљају на психијатрији... Сваку нашу утакмицу се понадају и онда деприца...

  • Vratiće se rode

    15. mart 2021 | 18:02

    Vodiš tri gola razlike i dalje kidišeš, bravo, tako se igra...

  • Cure

    15. mart 2021 | 17:56

    Dominacijaaa 90minutaa laganaa rutinska pobeda Razmontiran krov..Kao sinoc neki basketarii xexexeee..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA