≫ 

Pitali smo Vlahovića da li očekuje da bude starter, a njegov odgovor će oduševiti Piksija i Srbiju

Sjajni napadač Fiorentine otkro je u razgovoru za Telegraf i koliko mu je Frank Riberi pomogao u teškim situacijama

  • 17
Dušan Vlahović Foto-montaža: Profimedia, FSS

Dušan Vlahović igra sezonu karijere, gde je šlag na torti bio het-trik u poslednjem meču protiv Beneventa, gde mu je bilo dovoljno manje od 45 minuta u prvom poluvremenu da tri puta zatrese mrežu protivnika.

Sjajna forma srpskog napadača sigurno raduje novog selektora Dragana Stojkovića Piksija, pred njegov debi na klupi koji je sve bliže protiv Irske 24. marta.

Vlahović se našao na debitantskom spisku Piksija, a gledajući trenutnu formu, ne bi bilo iznenađenje da bude i starter u mečevima protiv Irske, Portugalije i Azerbejdžana.

Bivši napadač Partizana je dobio veliki broj poruka posle partije karijere, posle koje je ušao u istoriju Serije A, kao najmlađi igrač koji je postigao dvocifren broj golova.

Telegraf je kontaktirao napadača Fiorentine koji je našao vremena da odgovori na naša pitanja povodom njegove dobre forme i predstojećih mečeva reprezentacije.

- Presrećan sam, to sam ostvario zahvaljujući mojim saigračima i treneru koji veruje u mene. Želim svaki dan da napredujem sve više i više - skromno poručuje Vlahović za Telegraf povodom svog prvog het-trika u Seriji A i činjenice da je ušao u istoriju italijanskog fudbala.

Vlahovićev treći gol bio je posebno spektakularan, a on ističe da je sve to bilo spontano, a nakon meča poruke čestitke stižu mu sa svih strana.

- Sve se desilo spontano, ali na kraju je ispalo sve kako treba na našu sreću. Dobio sam stvarno mnogo poruka, zahvaljujem se svima na čestitkama.

Riberi je uvek bio tu kada sam bio u krizi

Vlahović sjajno funkcioniše u tandemu sa Frankom Riberijem, koji mu je bio velika podrška i onda kada mu nije išlo najbolje, što je ispričao za naš portal.

- Kada sam bio u krizi i nisam davao golove i kada nisam igrao, Riberi je uvek bio tu da me posavetuje, govorio mi da ne odustajem i bio je uvek tu za mene. Ja sam mu mnogo zahvalan na tome i počastvovan sam što igram i delim svlačionicu sa takvim šampionom.

Dušan Vlahović, FK Fiorentina, Frank Riberi Frank Riberi i Dušan Vlahović, Foto: Profimedia/LaPresse

Mladi Srbin se posle nova tri gola našao u odabranom društvu gde su još i Erling Haland, Mojze Kin, kao i Amin Guiri iz Nice, koji su jedini igrači rođeni posle 2000. godine koji su postigli više do 10 golova u ligama petice.

- Sigurno da mi mnogo znači i da je satisfakcija. Ali to ništa ne znači, želim da napredujem svaki dan, da vredno radim i da dam što je moguće veći doprinos na terenu i pomognem ekipi i šefu - skroman je Vlahović, koji nam otkriva i u čemu je tajna njegovog napretka iz meča u meč.

- Posle svakog treninga ostajem na terenu da radim sve. Trudim se da napredujem što više, a kada sve to završim, radim u teretani prevenciju od povreda i kad je potrebno i snagu.

Vlahovića smo pitali i da li očekuje da se nađe u startnoj postavi već na meču protiv Irske, ali on ističe da je počastvovan što se uopšte našao na spisku i da će o tome odlučiti selektor.

Dušan Vlahović. Fudbalska reprezentacija Srbije Dušan Vlahović je na poslednjem meču Srbije postigao i svoj debitantski gol; Foto: MN Press

- Selektor odlučuje, mi imamo sjajne napadače, meni je uopšte velika čast što sam na samom spisku i što ću biti opet u prilici da budem deo A tima. Moje je da slušam, da se ponašam kako treba, vredno treniram, a selektor ako mi da priliku, da pokušam da je iskoristim na najbolji mogući način.

Derbi za Srbiju će svakako biti duel sa Portugalcima, a posle Vlahovića i Ronaldo je proteklog vikenda postigao het-trik, pa smo ga pitali može li Srbija iz duela s Ronaldom na kraju da izbori sličan rezultat kao on s Fiorentinom protiv Juventusa kada je Viola slavila sa 3:0.

- Nadamo se da će biti tako, bilo bi lepo po sve nas - uz osmeh je završio Vlahović.

Video: Nova strana istorije srpskog fudbala: Šta Piksi kaže o tome kako se gubi i o disciplini

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    15. mart 2021 | 21:10

    Vlahovic pa Mitrovic pa Jovic a Zvezdas sam!!!Mitrovic je uvek grizo za Reprezentaciju dok su ostali manekeni!!!

  • Pre neku godinu

    15. mart 2021 | 23:55

    Kad sam bio u loži stadiona Partizana protiv Plzena, momak je sedeo pored mene, Partizan daje gol i momak mi se izvinio za neko odgurivanje prilikom radovanja. Prepoznam malog(tad je negde i potpisao) i ne mogu da verujem da je bio tako pristojan i učtiv. Ljudi verujte mi da sam mu poželeo u sebi sve najbolje, i to mu se sad i ostvaruje jer je pristojan i kulturan, kako u životu tako i u fudbalu.

  • Gogi-11

    15. mart 2021 | 22:24

    Pustite momka da igra na miru i uziva u uspesima... lako je sada da trabunjamo o njegovom kvalitetu kada daje golove gde ste bili dok je grejao klupu i lose igrao ili malo? Momak mora da radi i dalje i da ozbiljno shvate sve sanse da mu uzor bude levandivski na primer i da ne dizvoli sebi da ga ponese slava i jurnjava za velikim novcem kao sto je to uradio jovic sa svojim menadzerima ...ali sada jovica svi otpisujemo ali kada je bio najbolji u bundes ligi kod nas je igrao za mladu nije dobijao sanse u a timu vlahovic je ima samo treba da radi a ako je selektor samostalan sigurno ce i igrati....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA