≫ 

Napravljen prvi korak ka novoj "BeNe" ligi koja bi mogla da bude 6. u Evropi

Belgijanci rekli da "fuziji" sa Holanđanima

  • 1
Real Madrid Klub Briž, Emanuel Denis Foto: Tanjug/Ap

Belgijski fudbalski klubovi održali su u utorak sastanak na kom su jednoglasno podržali formiranje "BeNe" lige, odnodno lige koju bi igrali zajedno sa holandskim timovima!

Prema nekim tamošnjim istraživanjima, ta zajedničak liga donela bi svim klubovima u njoj oko 400 miliona od TV prava - te da bi ista dobila status šeste lige u Evropi.

To automatski znači i komotniji prolaz u Superligu o kojoj se iz dana u dan sve ozbiljnije priča.

- Naša podrška je nedvosmilena, potrebno je da se realizaciji novog takmičenja pruži sva podrška. Naravno, taj proces mora ići pod ruku s osiguranjem ekonomske stabilnosti za sve ostale profesionalne klubove stvaranjem jednog nacionalnog respektabilnog takmičenja - navodi se u saopštenju profesionalnih klubova Belgije.

Holandski klubovi još nisu izašli sa zvaničnim stavom, ali vredi pomenuti da u svemu tome glavnu reč vodi UEFA. Dakle, čak i ako se klubovi dogovore pitanje je kako će u Nionu gledati na to.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iggy

    17. mart 2021 | 08:06

    Da smo pametni pa da i mi napravimo zajednicku ligu, pocnemo se baviti sportom i ignorisati politiku! Gde bi nam kraj bio! Narode opasulji se!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA