≫ 

Tuhel nadmudrio Simeonea, Atletiko ne bi dao gol još 2 dana! Šta reći za Bajern?

Plavci opet nisu primili gol * Bavarci sa "pola gasa" dobili Lacio i u revanšu

  • 9
FK Čelsi Foto: AP/Tanjug

Posle utakmica u Minhenu i Londonu u sredu veče, kompletirani su učesnici četvrtfinala Lige šampiona! Realu, Mančester Sitiju, Portu, PSŽ-u, Liverpulu i Dortmundu, u TOP 8 pridružili su se aktuelni šampion Evrope Bajern iz Minhena i Čelsi!

Dok za Bajern nije bilo nikakve dileme, jer su u prvom meču savladali Lacio u Rimu rezultatom 1:0 i u revanšu samo to potvrdili - 2:1 , Čelsi je imao nešto teži posao protiv Atletika - ali ga je odradio na sjajan način. Posle trijumfa od 1:0 u Madridu, Plavci su i na Stamford Bridžu slavili rezultatom 2:0.

Strelac prvog gola bio je Hakim Zijeh koji je u u 34. minutu naplatio sjajan kontarnapad svog tima. Poveo ga je Haverc koji je našao Vernera na levoj strani, ovaj je istrčao skoro do kaznenog prostora i kroz noge Saviću je doturio loptu Zijehu - a ovaj ispod Oblaka šalje loptu u mrežu. Trijumf je potvrdio rezervista Emerson u nadoknadi vremena, takođe posle kontre!

Oba tima su više gledala da sačuvaju svog gol. Čelsi pogotovo posle vođstva, dok Atletiko ovakvom igrom, čini se, ne bi matirao Mendija da se igra još dva dana. Mada je Feliks opasno pripretio u nadokandi vremena...

Doduše, biće Jorgandžije ljute na italijanskog sudiju Danijelea Orsata koji nije svirao penal za goste ni u 23. ni u 26. minutu. Oba puta je kontakt postojao. Prvi put je Ridiger rukama odgurnuo Suareza, dok je Aspilikueta drugi put naslonio ruku na Karaska.

Nije Orsato tražio ni pomoć VAR tehnologije, a na poluvremenu je stiglo i objašnjenje od sudijskog eskperta Dejana Nedića koji je u studiju RTS-a rekao da je u oba slučaja postojalo slobodno sudijsko uverenje. Tačnije, više je prvi slučaj bio za belu tačku i Italijanu navodno niko ne bi zamerio da je na istu pokazao.

Međutim - nije, a Čelsi je nekoliko trenutaka kasnije postigao taj gol koji je sasekao sve nade Jorgandžija da mogu u četvrtfinale. Pogotovo što su i poslednjih 10 minuta meča igrali bez isključenog Stefana Savića koji je laktom udario Ridigera. To je rezultiralo i golu Emersona u nadoknadi vremena, i to samo pola minuta nakon što je ušao u igru.

Meč je obeležila i ljutnja Luisa Suareza kog je Dijego Simeone izveo iz igre u 60. minutu. Urugvajac ga je pozdravio ironičnim osmehom, ne i pružanjem ruke, ali je činjenica da Suarez na gostujućim terenima u LŠ nije dao gol još od 2015. godine.

FK ČELSI - FK ATLETIKO 2:0 (1:0) (prvi meč 1:0)

(Zijeh 34, Emerson 90+)

Čelsi: Mendi - Aspilkueta, Zuma, Ridiger - Kante, Kovačić, Markos Alonso (Čidvel 90+), Džejms – Zijah, Haverc (Emerson 90+), Verner.

Atletiko: Oblak – Tripije (Lemar 69), Savić, Himenez, Lodi (Ermoso 46) – Saul, Koke, Ljorente, Karsko – Feliks, Suarez (Korea 60)

Sergej Milinković Savić Foto: AP/Tanjug

Šta reći za Bajern koji ni u revanšu nije dao ni promil šanse Laciju, a koji je, pored datog gola, najbolju priliku imao preko Sergeja Milinkovića Savića - 2:1 (1:0)!

Nije se reprezentativac Srbije najbolje snašao u 10. minutu utakmice na kojoj je nosio kapitensku traku, ali čak i da je pogodio mrežu verovatno se ništa ne bi promenilo.

Bavarci su držali loptu u svojim nogama, dominirali su na terenu, a posle sjajne šanse Sanea u 13. minutu, u 33. su dali gol preko Roberta Levandovskog iz penala. Aćerbi je bio neoprezan, a Poljak je dao svoj 73. gol u LŠ.

Leva je sredinom drugog dela pogodio i stativu, potom je u 71. ustupio mesto na terenu Šupu-Motingu koji je pri prvom dodiru s loptom povisio na 2:0. Lacio je do kraja samo ublažio poraz golom rezerviste Parola u 82. minutu.

FK BAJERN - FK LACIO 2:1 (1:0) (prvi meč 4:1)

(Levandovski 33 pen, Šupo Moting 72 - Parolo 82)

Bajern: Nibel - Pavar, Boateng (Zule 46), Alaba, Ernandez,  - Kimih, Goretcka (Dejvis 64) - Sane, Miler (Musiala 70), Gnabri - Levandovski (Šupo Moting 70)

Lacio: Reina - Aćerbi, Radu, Marušić - Milinković-Savić, Eskalante, Alberto, Fares (Lulić 46), Lacari (Parolo 56), - Korea, Murići (Pereira 56)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    17. mart 2021 | 21:48

    Ovi prljavi englezi sve ce uraditi samo da prodju. 2 cista penala nisu svirana Atletiku

  • Sik

    17. mart 2021 | 23:28

    Ljudi komentarisite tekmu a ne tamo neke teme vezane za sve samo ne za naslov. Bajern klasika nista cudno, atletiko osetecen, sudija promenio tok meca odlukom za penal.

  • Jel

    17. mart 2021 | 21:49

    Fejsal Mulic igra..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA