≫ 

Zabrinuti Brazilci: Hulk svaki put izgubi pet kila tokom meča, a sada se javio i klupski doktor!

Hulk trenutno igra u svojoj domovini za Atletiko Mineiro, a klupski doktor je objasnio šta gubitak kilograma znači za igrača

  • 2
Hulk Foto: screenshot/youtube.com/MCFCCOMPILATIONS2

Bivši brazilski reprezentativac Hulk smrša i od pet kila tokom jedne utakmice, sve zbog toga što se prilično mnogo znoji.

Hulk trenutno igra u svojoj domovini za Atletiko Mineiro, a klupski doktor je objasnio šta gubitak kilograma znači za igrača.

- Hulk se puno znoji, to nije ništa loše. Zapravo, sportista koji se puno znoji, koristi se najučinkovitijim mehanizmom za hlađenje tela, to se događa znojenjem – rekao je stručnjak.

On je takođe naglasio da bi Hulk trebalo dosta da pije vode i da bi stručni štab Atletika morao da obrati pažnju na to.

- Ovaj znoj, kada isparava, uzrokuje da sportista lakše i brže gubi telesnu temperaturu. Dakle, gubljenje više kilograma dehidracijom kroz znojenje nije toliki problem. Potrebno je samo obratiti pažnju na hidrataciju ovog igrača – istakao je lekar.

Po rečima doktora, tako će i narednim mečevima biti.

- Naši ljudi stoje kraj terena s bočicama vode i kada Hulk stane, odmah dobije bočicu vode. On puno dehidrira za vreme utakmica i treninga pa zato mora prvi doći po izotoničnu vodu – zaključio je lekar Atletiko Mineira.

Video: Sin Dejana Stankovića postigao vrhunski gol za Srbiju iz slobodnjaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA