≫ 

Dinamo brutalno odgovorio Mrkeli posle godinu dana: Ima li više dileme ko je najjači tim bivše Juge?

Direktor Zvezde prošle godine negde u ovo vreme potcenjivački pričao o ekipi koja je raznela Totenhem i plasirala se u četvrtfinale Lige Evrope

  • 73
FK Dinamo, Mitar Mrkela Foto: Tanjug/AP, Marko Jovanović

Ako je dosad bilo neke dileme u pogledu toga ko je najuspešniji klub sa Balkana u evropskm takmičenjima poslednjih godina, ona je razvejana senzacionalnom utakmicom Dinama protiv totenhema i pobedom od 3:0 za plasman u četvrtfinale Lige Evrope.

Zagrepčani su tako potvrdili reputaciju fudbalskog lidera u regionu iako je naravno bilo i drugačijih ocena naročito posle velikog uzleta Crvene zvezde u poslednje četiri godine. Naravno, Zvezdini uspesi su vredni svake pažnje i možda crveno-beli u dogledno vreme i nadmaše sve uspehe Dinama, ali realnost je takva da su "Modri" trenutno ispred svih kada je ova rasprava u pitanju.

Prolazak Dinama u četvrtfinale sada je i aktuelizovao izjavu direktora Zvezde Mitra Mrkele od pre godinu dana datu za naš portal, kada je, između ostalog, pomalo potcenjivački govorio o kvalitetima Dinama i njihovim rezultatima u Evropi.

- Dinamo iz Zagreba proglašavaju sinonimom uspeha u Ligi šampiona, a imali su 11 uzastopnih poraza u Ligi šampiona i ukupno su osvojili 8 bodova u Ligi šampiona za nekoliko godina koliko učestvuju u elitnom takmičenju. Ne treba zaboraviti i da je Zvezda u kvalifikacijama eliminisala Jang Bojs i Kopenhagen, koji su sada prvi u grupi Lige Evrope. Jang Bojs je prvi u grupi sa Portom, Rendžersom i Fejenordom, a Kopenhagen sa Dinamom iz Kijeva, Malmeom i Luganom - rekao je tada Mrkela, a evo, godinu danas kasnije, dobio odgovor iz Zagreba.

Sličnog je razmišljanja bio, verovatno je i sada, i direktor Zvezde Zvezdan Terzić koji je pred žreb osmine finala čak priželjkivao hrvatskog prvaka za rivala.

Priželjkivali smo klubove kao što su PSV, Dinamo iz Zagreba, Briž, ali posebno Dinamo, da im pokažemo da smo najjači klub u regionu - rekao je Terzić. 

I njega je Dinamo demantovao fenomenalnom utakmicom protiv Totenhema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    18. mart 2021 | 22:27

    FK Crvena Zvezda 1991 Sampionn Evrope i Sveta

  • Mrmot

    18. mart 2021 | 22:19

    Bespotrebno prepucavanje i prozivanje. Svaka cast Dinamu, cestitke za prolaz dalje.

  • Milan

    18. mart 2021 | 22:25

    Realno gledajuci, Dinamo je u zadnjoj deceniji napravio najvise uspeha. Ovo je samo potvrda toga. Zvezdaš sam i mrzim ih, ali ako ćemo biti realni sve je jasno..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA