Depaj ima problem kao tri srpska fudbalera: „Francuska da me pusti da nastupam za Holandiju!“

Nije srećan Holanđanin zbog pomalo čudnih pravila ove zemlje vezane za putovanja putnika u doba pandemije

  • 0
memfis depaj Foto: Tanjug/AP

Polako, ali sigurno raste nezadovoljstvo merama Francuske za ograničenje kretanja tokom pandemije koronavirusa. Zbog toga je Partizan morao da kao domaćin igra sa Metropolitanom u Ljubljani, a slična priča čeka i Budućnost protiv Monaka. I dok sportske organizacije ostaju neme, sportisti su rešili da ne ćute, jer se, objektivno gledano, na taj način narušava regularnost svih sportskih takmičenja.

Poslednji u nizu koji je izneo mišljenje povodom pravila bio je Memfis Depaj, koji se putem Tviter naloga oglasio zatraživši od francuske Vlade da mu dopusti da igra za Holandiju, a da potom ne ide u karantin. Dodaje da ionako već prave izuzetke za sve francuske igrače, pa ne vidi čemu onda dvostruki aršini.

- Čelnici Francuske, mogu li se priključiti timu Holandije u ponedeljak? Mislim da bi to bilo prilično fer, pošto samo pravite izuzetke i za francuske igrače koji putuju van Evrope kako bi igrali utakmice – ljut je Depaj, pri čemu je tagovao Emanuela Makrona, kao i UEFA od koje očigledno očekuje nekakvu reakciju.

A podsetimo, Srbija takođe ima velikih problema zbog navedenih pravila, pošto su tri igrača koja igraju u Francuskoj pod upitnikom za mečeve kvalifikacija. To su Predrag Rajković, Stefan Mitrović i Mihailo Ristić. Pokušava naša zemlja nekako da putem diplomatskih tokova ipak „izboksuje“ da oni nastupe u kvalifikacijama, pa ostaje da se nadamo da će ove zabrane konačno pasti.

Podsetimo, Srbija će se u sredu na otvaranju u Beogradu sastati sa Republikom Irskom, tri dana kasnije u glavnom gradu Srbije gostuje Portugal, da bi se 30. marta naša selekcija sastala sa Azerbejdžanom u gostima.

Video: Evrogol Ljubiše Pecelja: Odbranu Napretka iznenadio sa 20 metara golman nemoćno na leđima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA